“File rijden met een Ferrari is een beetje zonde”

Sinds 1 juni 2021 ben ik werkzaam bij Valstar Simonis als Technicus Meet- en regeltechniek. Vijf jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool als werktuigbouwkundig ingenieur met een specialisatie in hernieuwbare energiebronnen en installatietechniek. Na mijn studie ben ik als assistent projectleider in de traminfra van Den Haag aan de slag gegaan. Het afgelopen jaar heb ik de overstap gemaakt naar mijn oorspronkelijke vakgebied, de installatietechniek.

Waarom kiest een werktuigbouwkundige dan voor de meet- en regeltechniek? Tijdens het vak luchtbehandelingstechniek, kwam een van de instructeurs met de uitspraak “File rijden met een Ferrari is zonde van het geld”, waarmee hij wilde zeggen dat dure installaties vaak niet optimaal draaien en daardoor veel geld kosten. Dit inspireerde mij naar de regeltechniek te kijken omdat met een kleinere installatie en een goede regeltechniek vaak kosten, maar vooral ook klachten, kunnen worden bespaard.

Recent heb ik de cursus TVVL Luchtbehandelingstechniek afgerond. Mijn kennis van luchtbehandeling en regeltechniek zet ik graag verder in voor de projecten van Valstar Simonis. Op dit moment werk ik aan het Atlas gebouw van de TU Eindhoven.