Foto Gezonde Gebouwen Pdr Hogeschool Rotterdam Aanzicht

Gezonde gebouwen

Gezonde gebouwen zijn van levensbelang

Gezonde gebouwen bieden een woon en werkomgeving aan mensen waar zij plezierig in verblijven. Langdurig plezierig omdat zij voelen dat die gebouwen hen bescherming bieden (veilig) en omdat zij zich gezond en fit voelen. Daarvoor zijn de gebouwinstallaties belangrijk, naast een goed bouwkundig ontwerp en een fijne inrichting.
70
Professionals
1000
Jaar gezamenlijke ervaring
100+
Projecten waar wij trots op zijn

Gezonde gebouwen

Er is inmiddels voldoende bewijs dat medewerkers in een gezond gebouw niet alleen prettiger werken, maar ook productiever en minder vaak ziek zijn. Onze adviseurs en ontwerpers ontwikkelen gezonde gebouwen conform het WELL-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat een omgeving aan bepaalde eisen van comfort en gezondheid voldoet. Zij dragen bij aan deze gezonde gebouwen door te borgen dat er voldoende frisse lucht in de gebouwen komt en door de gebruikers de mogelijkheid te bieden om hun omgeving te beïnvloeden.

Temperatuur, lichtniveau’s en frisse lucht; al deze aspecten zijn in te stellen door de gebruikers. Ook stimuleren onze ontwerpen de gebruikers tot bewegen en om contact te hebben met elkaar. En wij borgen dat er geen materialen gebruikt worden die ‘ziek maken’. Geen uitstoot van vluchtige gassen, geen stofdeeltjes en geen overdracht van ziekten door de gebouwinstallaties.
Lees meer over gezonde gebouwen in Valstar Visie.

Foto Blok Gezonde Gebouwen Elst Obc 20 4r8a6910

Belang van Gezonde gebouwen

  • Prettig werken
  • Productiviteit
  • WELL

WAT WIJ NOG MEER DOEN

Een gezonde en houdbare wereld is geen vanzelfsprekendheid en de uitdagingen zijn groot. Binnen alle aspecten van installatieadvies proberen we hier ons steentje aan bij te dragen. De energietransitie speelt hierbij een belangrijke rol maar ook het hergebruik van materialen, een gezond binnenklimaat en een goed functionerend gebouw.