Foto Installatieadvies Hessenbergweg

Installatieadvies

Installatieadvies, de basis van onze activiteiten

Als samenleving zijn we steeds meer afhankelijk van installaties, met name in de gebouwde omgeving. Al ruim 70 jaar adviseren wij als ingenieursbureau opdrachtgevers op alle terreinen van installatietechniek. Onze adviseurs op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek, meet- en regeltechniek en transportinstallaties hebben door de grote diversiteit aan projecten door de jaren heen veel kennis en ervaring opgebouwd en leveren voor elk project een optimaal ontwerp.
70
Professionals
<1000
Jaar gezamenlijke ervaring
100+
Projecten waar wij trots op zijn

Voor elk project maatwerk

Installatieadvies is de kern van onze activiteiten. Elk gebouw verdient een optimaal ontwerp om een comfortabele omgeving te creëren voor de gebruiker. Of het nu onderwijs of onderzoek is, een kantooromgeving of een theater. Onze specialisten ontwerpen installaties aan de hand van eenduidige uitgangspunten, de duurzaamheidsambitie en het beschikbare installatiebudget.

Elektrotechniek

Elektrotechnische installaties zoals goede verlichting, elektrische apparatuur op de werkplek, veiligheidssystemen en ICT systemen worden vrijwel als een vanzelfsprekendheid gezien. Bij een storing, zoals netuitval, blijkt hoe afhankelijk we zijn van het goed functioneren van al deze installaties. Voor Valstar Simonis staat daarom, naast andere belangrijke aspecten zoals duurzaamheid en aanpassingsflexibiliteit, de bedrijfszekerheid van de elektrotechnische installaties voorop. We streven naar overzichtelijke en makkelijk te onderhouden installaties, waarbij de technische opzet, functionaliteit en bedieningsmogelijkheden eenvoudig van opzet zijn.

Daarbij vinden we het belangrijk dat bij de toepassing van nieuwe technieken, zoals bijvoorbeeld sensor technologie en gelijkstroomnetten, er een juiste balans is tussen vooruitstrevendheid en “proven technology”. Door onze betrokkenheid bij een grote diversiteit aan projecten is veel ervaring opgedaan met het kiezen van installatieconcepten, het uitwerken van wensen tot een ontwerp en het op de juiste wijze realiseren van kleine tot zeer grote elektrotechnische installaties.

Foto Blok Elektrotechniek Elst Obc 05 4r8a6822

Elektrotechniek bij Valstar Simonis

  • Bedrijfszekerheid
  • Duurzaamheid
  • Functionaliteit
  • Innovatie
  • Kennis en ervaring

WAT WIJ NOG MEER DOEN

Een gezonde en houdbare wereld is geen vanzelfsprekendheid en de uitdagingen zijn groot. Binnen alle aspecten van installatieadvies proberen we hier ons steentje aan bij te dragen. De energietransitie speelt hierbij een belangrijke rol maar ook het hergebruik van materialen, een gezond binnenklimaat en een goed functionerend gebouw.