Foto Bij Commissioning

Commissioning

Commissioning is risicovermindering

Naast het ontwikkelen van slimme en innovatieve ideeën in een ontwerp is het proces van kwaliteitsbeheersing minstens zo belangrijk. Zijn de gebouwinstallaties zo ontworpen dat ze functioneren conform de eisen van de opdrachtgever of eigenaar? Commissioning is de methode bij uitstek om risico’s te verminderen.
70
Professionals
1000
Jaar gezamenlijke ervaring
100+
Projecten waar wij trots op zijn

Commissioning

Door vroegtijdig naar een deugdelijke oplevering te werken, kan commissioning het aantal problemen aanzienlijk verminderen. Dit zorgt voor minder crises en een oplevering die makkelijker verloopt en waar aandacht aan de overdracht kan worden besteed in plaats van aan de restpunten. Sinds een aantal jaar heeft Valstar Simonis commissioningsmanagers in huis om te proces goed te begeleiden. Voor een aantal opdrachtgevers, bijv. Schiphol, hebben deze recent een heel commissioningstraject succesvol afgerond.

Vanuit BREEAM is commissioning een vereiste. Naast het technisch functioneren wordt op deze manier ook het comfort van de uiteindelijke gebruikers en de energieprestaties van het gebouw gewaarborgd. Wij beschikken over gecertificeerde commissioningsmanagers die tevens BREEAM-experts zijn en deze rol tegelijk kunnen vervullen. Echter ook voor trajecten waar BREEAM niet wordt toegepast biedt de commissioningsmanager zijn meerwaarde: installaties functioneren aantoonbaar efficiënter.

Foto Blok Commissioning Ht1 Valstar 3

Belang van Commissioning

  • Risicovermindering
  • Soepele oplevering
  • Voor BREEAM vereist

WAT WIJ NOG MEER DOEN

Een gezonde en houdbare wereld is geen vanzelfsprekendheid en de uitdagingen zijn groot. Binnen alle aspecten van installatieadvies proberen we hier ons steentje aan bij te dragen. De energietransitie speelt hierbij een belangrijke rol maar ook het hergebruik van materialen, een gezond binnenklimaat en een goed functionerend gebouw.