Succesvolle Afronding Van Testing En Commissioning Vertrekhal 1 Schiphol

Succesvolle afronding van Testing en Commissioning vertrekhal 1 Schiphol

In de nacht van 10 op 11 maart 2022 is de laatste volledige integrale beoordeling (Total Operational Acceptance Test – TOAT) uitgevoerd na een lang en intensief traject van ruim 3 jaar testen gedurende de verschillende fasen in de verbouwing van Vertrekhal 1 op Schiphol.

Bij de afronding van de verschillende fasen van de verbouwing zijn steeds commissioningswerkzaamheden uitgevoerd om te controleren of voldaan werd aan de (veiligheids)eisen. Dat wil zeggen dat diverse testen en controles zijn uitgevoerd om te kunnen beoordelen of voldaan werd aan de vooraf gestelde eisen om het (deel)gebied veilig in gebruik te kunnen nemen. Een besluitvormingsorgaan, de Cx-board, gaf uiteindelijk op basis van de testresultaten steeds groen licht om deze gebieden in gebruik te nemen.

Door middel van de TOAT aan het begin van het jaar en de her-TOAT van afgelopen week hebben we kunnen vaststellen dat de gehele vertrekhal functioneert conform de veiligheidseisen. Het gebied dat integraal getest is, omvat liften en roltrappen, businessclass lounges, horecagelegenheden, incheckbalies en douanecontroles voor zowel cabinepersoneel als reizigers. In het betreffende gebied zijn er meerdere brandmeldcentrales actief.

Header A19057.00 Districtskantoor Walcheren R1
Districtskantoor Walcheren R1

Uitgangspunt was het opleveren van een gecertificeerde Rook- en Warmte afvoer (RWA) installatie. Voor de overige installaties gold het opleveren van certificeerbare installaties. Uiteindelijk is het gelukt om naast de RWA installatie ook een brandmeldcentrale en de sprinklerinstallatie gecertificeerd op te leveren.

Een unieke prestatie waar we als projectteam alsmede de organisatie van Schiphol erg trots op zijn!

Onder het genot van een glaasje bubbels hebben we het succesvolle commissioningstraject kunnen afsluiten.

Het commissioningsteam bestond uit een afvaardiging van Valstar Simonis (commissioning autoriteit), ASM, FPC, HSE, Operations First (samenwerking VWB en Engie), Kiwa/R2B en Projects.

DEEL DIT BERICHT

VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel of een andere vraag? Wij beantwoorden deze graag voor je.

Meer Nieuws
Vlag
Nieuws

Een nieuwe Raad van Commissarissen voor Valstar Simonis

Valstar Simonis heeft een nieuwe Raad van Commissarissen (RvC). Jack ter Haar, Jane Chin-A-Fo en Arnold Burger volgen Astrid Sanson...
Hogeschool Rotterdam Aanzicht
Nieuws

Update Hogeschool Rotterdam: een duurzame en gezonde leeromgeving

Aan de Kralingse Zoom in Rotterdam wordt druk gebouwd aan de nieuwbouw voor de Hogeschool Rotterdam. Bekijk de video hierover...
Succesvolle Afronding Van Testing En Commissioning Vertrekhal 1 Schiphol
Nieuws

Succesvolle afronding van Testing en Commissioning vertrekhal 1 Schiphol

Bij de afronding van de verschillende fasen van de verbouwing zijn steeds commissioningswerkzaamheden uitgevoerd om te controleren of voldaan werd aan...