Foto Duurzaamheid Circulariteit Atlas Tue

Duurzaamheid en Circulariteit

Het belang van duurzaamheid en circulariteit

Duurzaamheid speelt een grote rol in de branche èn in onze organisatie. Niet voor niets luidt onze missie dat we onze kennis maximaal inzetten voor een gezonde en houdbare wereld. De energietransitie is vanzelfsprekend een belangrijke drijfveer, maar steeds meer speelt ook de herkomst en het hergebruik van materialen een grote rol in ons advies.
70
Professionals
1000
Jaar gezamenlijke ervaring
100+
Projecten waar wij trots op zijn

Duurzaamheid

Comfortabele, gezonde en flexibele gebouwen zijn nodig om de toekomst duurzaam in te vullen. De gebouwde omgeving zorgt voor een groot deel van het energieverbruik maar heeft daarmee ook een groot deel van de oplossing binnen handbereik. Energieneutraal bouwen wordt al enige tijd gevraagd bij nieuwbouw en renovatie. Wij proberen dan ook zoveel mogelijk (bijna) energieneutrale gebouwen (BENG) te ontwerpen.

Wij hebben experts in huis die gecertificeerd zijn om een BREEAM-certificaat af te geven voor projecten. Daarnaast is op basis van de BREEAM-methodiek een eigen interne duurzaamheidstool ontwikkeld. Hierdoor kunnen we voor projecten onze eigen ambitie en bijdrage vaststellen. Deze tool is ook te gebruiken om over duurzaamheid in gesprek te gaan met opdrachtgevers. Wij hebben veel BREEAM-NL gecertificeerde projecten ontworpen en ook de realisatie begeleid. Dit laatste is van belang om ook de daadwerkelijk gebouwde duurzaamheid te monitoren.

Op deze manier doen we onze uiterste best om met onze adviezen eraan bij te dragen dat de ambitieuze doelen van het Parijs-akkoord daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Foto Blok Duurzaamheid Elst Obc 12 4r8a6791

Duurzaamheid bij Valstar Simonis

  • Energietransitie
  • BREEAM

WAT WIJ NOG MEER DOEN

Een gezonde en houdbare wereld is geen vanzelfsprekendheid en de uitdagingen zijn groot. Binnen alle aspecten van installatieadvies proberen we hier ons steentje aan bij te dragen. De energietransitie speelt hierbij een belangrijke rol maar ook het hergebruik van materialen, een gezond binnenklimaat en een goed functionerend gebouw.