The Flow

The Flow® stelt welzijn gebruiker centraal

Een entreehal met een 50 vierkante meter groot ledscreen, een fitnessruimte met een sauna en hammam, een lift met ledschermen, een dakterras met uitzicht over ’t IJ en de nieuwste innovaties zoals gezichtsherkenning en sensortechnologie. Flow Houthavens in Amsterdam belooft een ultramodern gebouw te worden, waar gebruikers verrast worden en in een flow komen. “Het wordt een pand waar de gebruiker steeds centraal staat, waar mensen zich echt happy moeten voelen en dat ook nog eens heel duurzaam is. Het is geweldig om aan zo’n project mee te mogen werken”, aldus Theo de Boer, directeur van Valstar Simonis.

Een entreehal met een 50 vierkante meter groot ledscreen, een fitnessruimte met een sauna en hammam, een lift met ledschermen, een dakterras met uitzicht over ’t IJ en de nieuwste innovaties zoals gezichtsherkenning en sensortechnologie. Flow Houthavens in Amsterdam belooft een ultramodern gebouw te worden, waar gebruikers verrast worden en in een flow komen. “Het wordt een pand waar de gebruiker steeds centraal staat, waar mensen zich echt happy moeten voelen en dat ook nog eens heel duurzaam is. Het is geweldig om aan zo’n project mee te mogen werken”, aldus Theo de Boer, directeur van Valstar Simonis.

The Flow ® is een initiatief van architectenbureau MVSA Architects en projectontwikkelaar ToBeDeveloped. Voor deze initiatiefnemers is Flow Houthavens een ‘proof of concept’. Als het een succes blijkt, gaan zij het concept ver-der uitrollen over bestaande en nieuwe gebouwen in en buiten Nederland.

Theo: “Het bijzondere van The Flow® is dat er echt een idee achter zit. Het wordt niet alleen een heel duurzaam gebouw met een BREEAM Excellent certificering maar ook een pand waar alles draait om het welzijn van de gebruiker. The Flow® wordt een van de eerste gebouwen in Nederland die een zogenaamde WELL-certificering krijgen. Waar BREEAM kijkt naar de impact van een gebouw op het milieu, kijkt WELL naar de gezondheid van de gebruikers.”

WELL Building Standard

De WELL Building Standard geeft richtlijnen voor zeven categorieën: lucht,water, voeding, licht, fitness, comfort en mind. Theo licht toe: “Zo wordt in het bedrijfsrestaurant van The Flow® vooral gezonde en verse voeding geserveerd, komen er voldoende watertappunten in het gebouw, is er veel aandacht voor de akoestiek en wordt de lift ‘verstopt’ om het gebruik van de trappen te stimuleren. De technische installaties herkennen je als je een werkruimte binnenkomt en passen dan automatisch de verlichting en temperatuur aan op jouw voorkeur. Die verlichting houdt ook rekening met je biologische klok, waar-door de gebruikers zich veel prettiger zullen voelen.”

Minder ziekteverzuim

Om te kunnen voldoen aan de WELL-richtlijnen moet er flink geïnvesteerd worden. Een investering die zich volgens Theo in een veelvoud terugverdient. “De huisvestingskosten van een bedrijf bedragen vaak zo’n 2 tot 3% en de loonkosten tot wel 60 of 70%. Een gezonde werkomgeving zorgt voor meer productiviteit en minder ziekteverzuim en dus is een investering in die werkomgeving zeer interessant.

En daar komt bij: het wordt steeds lastiger om goede mensen aan je bedrijf te binden. Een duurzame, gezonde en fijne werkomgeving kan dan het verschil maken. Daarop bezuinigen is een typisch geval van ‘penny wise, pound foolish’.”

Hoge ambities

Valstar Simonis is al vanaf het begin nauw betrokken bij het prestigieuze project in de Amsterdamse Houthavens. “Een mooie samenwerking”, beschrijft Theo. “De opdrachtgevers hebben een hoge ambitie en het is een geweldige uitdaging om daarin mee te gaan. Wij hebben veel kennis in huis over de nieuwste innovaties en laten graag zien wat er allemaal mogelijk is.”

Idee Voor Artikel Flow Op Intranet
The Flow

DEEL DIT BERICHT

VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel of een andere vraag? Wij beantwoorden deze graag voor je.

Meer Artikelen
The Flow
Artikelen

The Flow® stelt welzijn gebruiker centraal

Een entreehal met een 50 vierkante meter groot ledscreen, een fitnessruimte met een sauna en hammam, een lift met ledschermen,...
Foto Werken Bij
Artikelen

Big data en automatisering helpen kwaliteit in de bouw te verhogen

Er komen voortdurend nieuwe en betere tools om de kwaliteit van ontwerpen en ontwerpprocessen te verbeteren....
Foto Header Dnb Duurzaam Circulair
Artikelen

Sterk bouwteam werkt aan renovatie De Nederlandsche Bank

Wat lange tijd het best beveiligde gebouw van Amsterdam was, wordt straks een plek waar een toevallige passant van harte...