230516 Hetloo Lores 61

Terugblik feestelijk event bij Paleis het Loo

Op dinsdag 16 mei zwaaiden de deuren van het nieuwe Paleis het Loo open voor relaties van DGMR, WSP en Valstar Simonis. Kort na de officiële opening konden zij zo exclusief kennis maken met de verborgen kanten van het Paleis. Het Paleis is de afgelopen vijf jaar gerenoveerd en verruimd met een ondergrondse uitbreiding van ruim 5.000m2. Een uitdagend project waar het ingenieursteam jarenlang aan heeft gewerkt en wat nu met trots getoond kon worden.

In de stallen presenteerden Theo de Boer (Valstar Simonis), Peter Bijvoet (DGMR), Eddy van Caulil (WSP) en Christiaan de Vos (Valstar Simonis) een aantal van de technische uitdagingen en oplossingen die komen kijken bij een monumentaal pand met een museaal karakter. Hoe vind je de balans tussen moderne oplossingen en de wettelijke en monumentale eisen? Veel van de techniek is inmiddels prachtig weggewerkt achter wanden en plafonds maar als men goed keek, viel er echt nog wel wat te ontdekken. Bovendien ontvingen alle relaties een boekje waar de technische oplossingen nader omschreven werden.

230516 Hetloo Lores 8
230516 Hetloo Lores 19

Na de presentaties was het tijd om zelf deze verborgen kanten in het Paleis te gaan ontdekken. De middag werd afgesloten met een feestelijke borrel in de Prins Hendrik garage waar onder genot van een hapje en drankje alle gelegenheid was elkaar te spreken en na te praten over het project.

230516 Hetloo Lores 76
230516 Hetloo Lores 72

Een project als Paleis het Loo vraagt om een integrale aanpak. Binnen het ingenieursteam bracht elk bedrijf zijn eigen ervaring en expertise in. In onze projectomschrijving lees je meer daarover. De ondergrondse uitbreiding is een ontwerp van KAAN architecten.

DEEL DIT BERICHT

VRAGEN OF OPMERKINGEN?

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel of een andere vraag? Wij beantwoorden deze graag voor je.

Meer Nieuws
230516 Hetloo Lores 61
Nieuws

Terugblik feestelijk event bij Paleis het Loo

Vlag
Nieuws

Een nieuwe Raad van Commissarissen voor Valstar Simonis

Valstar Simonis heeft een nieuwe Raad van Commissarissen (RvC). Jack ter Haar, Jane Chin-A-Fo en Arnold Burger volgen Astrid Sanson...
Hogeschool Rotterdam Aanzicht
Nieuws

Update Hogeschool Rotterdam: een duurzame en gezonde leeromgeving

Aan de Kralingse Zoom in Rotterdam wordt druk gebouwd aan de nieuwbouw voor de Hogeschool Rotterdam. Bekijk de video hierover...