Mijn gedachtegoed en werkwijze bevinden zich altijd ergens tussen het “collectief denken”, “Lean werken” en “Integraal ontwerpen”

Ik ben een ervaren Werktuigbouwkundige met ca. 20 jaar ervaring op het gebied van installatietechniek. Het systematisch benaderen en behandelen van vraagstukken vanuit theorie en praktijk èn het inzichtelijk maken van voor- en nadelen van diverse systeemkeuzes, maken onderdeel uit van mijn dagelijkse werkzaamheden. Mijn expertise richt zich voornamelijk op het gebied van toegepaste thermodynamica, warmteoverdracht, stromingsleer, regeltechniek, instrumentatie, apparatuurselectie en systeemarchitectuur.

Het streven naar een optimaal werkend systeemontwerp met een optimale prijs-kwaliteitverhouding staat boven aan mijn agenda. Verder zoek ik bij ieder project en iedere opdracht graag de juiste diepgang in relatie tot een vooraf gedefinieerd budget en tijdskader. Mijn passie ligt bij het oplossingsgericht bedenken van nieuwe concepten waarin voldaan wordt aan het wensenpakket van alle stakeholders vanuit de utiliteitsbouw, zorgsector, laboratoria en industrie.

Ik heb mijn studie Werktuigbouwkunde, specialisatie klimaatregeling en koudetechniek, afgerond bij TU-Delft in het jaar 2000. Verder ben ik in het bezit van diverse diploma’s, o.a. NEVAC vacuüm techniek HBO-niveau, VCA, gecertificeerd specialist voor B/E/C van WKO-systemen, etc.