Mijn motto is: “Door samen te werken kunnen we de TOP! bereiken”

Ik werk ruim 5 jaar met veel plezier als adviseur bij Valstar Simonis aan mooie projecten en werk graag in een collegiale omgeving met een hoge betrokkenheid van mijn collega’s. Inmiddels heb ik ruim 30 jaar werkervaring binnen het vakgebied.
Mijn vooropleiding is Elektrotechniek waarna ik mij verder heb ontwikkeld en werkzaam ben geweest in de vakgebieden Meet- en regeltechniek-Gebouwautomatisering, Luchtbehandelingstechniek en Clean Room Techniek. Bij multidisciplinaire en specialistische projecten komt mijn brede kennis en ervaring goed van pas.

Bij projecten die ik begeleid is het mijn doel om voor de eindgebruiker een perfecte werkomgeving te creëren zowel qua leefklimaat als functionaliteit. Daarnaast zijn onderzoeksprojecten waarbij de opdrachtgever een technisch probleem heeft en wij dit voor hem kunnen oplossen, heel erg leuk.
Mijn expertise ligt vooral in de gezondheidszorg en laboratoria zoals Bereidingsapotheek met GMP-eisen, OK- en CSA-afdelingen en isolatiekamers. Maar ook projecten waar de Medisch Technische Inrichting een belangrijke rol speelt, zoals een Protonen Therapie Centrum, Radiotherapie, Radiologie of Trauma kamers. Voor laboratoria zijn het hoge inperkingsniveau (BSL3) en de strenge GMP-eisen een enorme uitdaging.

Ik ben lid van NVTG en VCCN en heb meegewerkt aan het schrijven van ‘VCCN Richtlijn 10 Classificeren en testen luchtdoorlatendheid schil schone ruimten’. Daarnaast ben ik ingeschreven in het Register voor Technologie in de Gezondheidszorg.
Bij gezondheidszorg- en laboratoriaprojecten is goede communicatie met eindgebruikers belangrijk om samen het klimaat en functionaliteit van hun nieuwe werkomgeving te bepalen. Ik vind gebruikersoverleggen één van de mooiste dingen van mijn vak om op basis van hun werkprocessen de juiste werkomgeving te creëren. Kortom in omgevingen met een hoge technische complexiteit voel ik mij als een vis in het water!
Op dit moment ben ik betrokken bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht – Wilhelmina Kinderziekenhuis voor het ontwerp van de NICU en PICU-afdeling, Erasmus Medisch Centrum Rotterdam Transplantatie-laboratorium en Wageningen University & Research voor diverse laboratoria.