TU Eindhoven onderwijsgebouw Atlas header

RICHARD WILLEMSEN

“Leren is tegen de stroom in roeien; wie niet leert, drijft af.”

Sinds Januari 2019 ben ik werkzaam voor Valstar Simonis in de functie van Projectleider elektrotechniek. Met ruim 17 jaar ervaring bij diverse adviseurs in de branche, mag ik mijzelf best allround noemen. Ik ben mijn loopbaan begonnen als tekenaar, technicus, BIM-Engineer en nu dus Projectleider, kortom een echte praktijkman. Hierbij gebruik ik vooral een praktische, maar vindingrijke benadering.

Bij het ontwerpen spreekt vooral de breedte van ons vakgebied en de constante ontwikkeling van de techniek mij aan. Deze ontwikkeling vraagt een kritische houding om installaties niet onnodig complex te maken.

Dit past prima bij de ontwerpfilosofie van Valstar Simonis.

Als basis heb ik de MTS, elektrotechnische automatiseringstechniek aan het Koning Willem 1 College te ’s-Hertogenbosch genoten. Daarnaast heb ik diverse vervolgopleidingen, waaronder Projectmanagement en Hogere Installatietechniek Elektrotechniek (HIT-E) bij Avans+, TTVL Luchtbehandelingstechniek en vakgerichte cursussen gevolgd.

In het verleden ben ik als ontwerper voornamelijk betrokken geweest bij de ontwerpfasen en uitvoeringsbegeleiding van diverse projecten in de zorg en utiliteitsbouw.

Momenteel ben ik nauw betrokken bij de ontwikkeling van diverse bedrijfshallen en voer ik samen met collega’s commissioningswerkzaamheden uit op Luchthaven Schiphol.

Richard Willemsen
RICHARD WILLEMSEN
Projectleider Elektrotechniek