Samen met KAAN Architecten en EGM architecten is Valstar Simonis in de race voor ontwerp het Centre Hospitalier Universitaire in Nantes (Frankrijk).

KAAN Architecten en EGM architecten gaan samen een ontwerp maken voor het nieuwe ziekenhuis van Nantes. Dit doen zij in consortium met het Franse stedenbouwkundige Pranlas-Descours architect et urbaniste (PDAA), het Nederlandse ingenieursbureau Valstar Simonis, het Franse ingenieursbureau EVP Ingénierie en het Spaanse Boma Inpasa. Verder zijn Philippe Talbot et Associés, Cicad Consultants, TN+ and Peutz et associés onderdeel van het team.
In totaal wist het Europese consortium zich met drie andere teams uit 23 inschrijvingen te kwalificeren. De overige geselecteerde consortia zijn AIA architecten dat gaat samenwerken met de Portugees Souto de Moura, het Frans-Belgische Art & Build, bestaande uit Jean-Philippe Pargade, studiebureau Artelia en stedenbouwkundige Signes Paysage en tenslotte het Franse Reichen et Robert bestaande uit Groupe 6 en de studiebureaus Ingerop,
Setec en Berim.

De consortia krijgen vanaf eind februari zes maanden de tijd om hun projectvoorstel in te dienen. Eind 2014 zal de jury, bestaande uit 12 personen, een definitieve keuze maken.

KAAN Architecten en EGM architecten werkten eerder samen op de site van het universitaire Erasmus Medisch Centrum. EGM architecten is verantwoordelijk voor het nieuwe Erasmus MC dat in 2017 de deuren opent van de totale nieuwbouw. KAAN realiseerde in 2012 het Onderwijscentrum.

  • Programma: herstructurering van ziekenhuis op ‘île de Nantes’: oncologisch instituut en ‘short-stay’ activiteiten van vier ziekenhuizen worden samengevoegd tot één project waarin zorg, onderzoek en onderwijs geïntegreerd worden als deel van stadsvernieuwingsproject .
  • Locatie: Île de Nantes, Nantes, Frankrijk
  • Opdrachtgever: CHU, Centre Hospitalier Universitaire, Nantes
  • Architect: KAAN Architecten in samenwerking met EGM architecten
  • Ontwerp: 2014
  • Start bouw: 2017
  • Oplevering: 2023
  • BVO: 270.000 m2