Afgelopen donderdag 25 april jl. kwamen relaties van Valstar Simonis bijeen voor een kennissessie in het eerste energieneutrale onderwijsgebouw (met energielabel A++++) op de campus van de TU Delft; Pulse.

De bijeenkomst stond in het teken van de bijzondere samenwerking met zowel de opdrachtgever (TU Delft) als studenten in relatie tot de toegepaste innovaties. Prof. Dr. Ir. Andy van den Dobbelsteen was intensief betrokken bij de ontwikkeling en nam via een video de genodigden mee in een rondgang door Pulse.
Laurence van Benthem (Ector Hoogstad Architecten) vertelde over de visie vanuit de architect. Belangrijke uitgangspunten van het ontwerp waren de evolutie in het wetenschappelijk onderwijs en de nieuwe innovatieve onderwijsvormen met toekomstgerichte manieren van (actieve) kennisoverdracht, passend bij studenten en docenten van morgen. Het thema ‘verbinding’ stond centraal in dit architectonisch ontwerp.
Paul Verdurmen (elektrotechnisch specialist) van Valstar Simonis gaf een toelichting op de bijzondere toepassing van gelijkspanning, waardoor gebruikers van elektrische energie direct aangesloten zijn op de 490 zonnepanelen op het dak van het gebouw.

Ook vond er een rondleiding plaats door Pulse en werd de middag gezellig afgesloten met een aangeklede borrel. Het was een boeiende en interessante kennisbijeenkomst waarbij de thema’s ‘samenwerking’, ‘energieneutraal’ en ‘duurzaam’ centraal stonden.