Wij zijn trots u te kunnen melden dat Valstar Simonis meewerkt aan het realiseren van een nieuw bedrijfspand voor AFAS Software in Leusden. De locatie ligt aan de overkant van de weg waaraan de ERP-leverancier nu gevestigd is, op de oude locatie van de Bank Giro Centrale. Het nieuwe pand zal plaats bieden aan het groeiende aantal medewerkers, heeft ruime opleidingsfaciliteiten en voorziet in een theater. Het complex onderstreept de bijzondere kijk op werkgeverschap van de organisatie.

hoofdgebouw 31

Het complex is ontworpen door Just Architects. Vanaf nu tot 2017 wordt de tijd genomen om de details van de bouwplannen uit te werken, daarna start de aanbestedingsprocedure. In 2021 moet het pand gereed zijn voor gebruik. “Met dit complex willen we de beste faciliteiten bieden voor onze medewerkers, maar ook voor klanten en partners”, zo schetst bouwcoördinator Ton van der Veldt, mede-oprichter van het bedrijf. “Alle faciliteiten zijn erop ingericht om onze producten te ontwikkelen, maar ook te leren met en van andere partijen,” aldus Van der Veldt.

Groei

AFAS Software groeit gestaag en om die reden is een groter pand nodig. Sinds de oprichting 19 jaar geleden, is het bedrijf gemiddeld met 15 medewerkers per jaar gegroeid tot 364 medewerkers in 2014. De omzet is van 50 miljoen in 2010 tot bijna 80 miljoen in 2014 gestegen.

Theater

Een opvallend element van het ontwerp is het bolvormige theater. Deze ruimte wordt vooral ingezet voor de communicatie met klanten en medewerkers, maar geeft ook ruimte voor inspirerende seminars en shows voor de doelgroep van het bedrijf. In het huidige pand heeft AFAS ook de beschikking over een theater met 250 plaatsen, het nieuwe theater biedt plaats aan 800 bezoekers.

restaurant%20noord%2061

Familiebedrijf

Vanuit het huidige bedrijfspand van AFAS aan de Philipsstraat te Leusden is er zicht op de bouwkavel waar voorheen het gebouw van de Bank Giro Centrale stond. “Dit gebouw heeft vanaf 2005 leeggestaan en in 2011 hebben wij het gekocht. Al snel bleek dat we het moeilijk konden verbouwen en toen hebben we besloten het pand af te laten breken.” Het ontwerp van het nieuwe gebouw verwijst naar de wortels van het bedrijf als familiebedrijf; de bladvormige elementen verwijzen naar de twee familiestambomen van Ton van der Veldt en Piet Mars. Inmiddels is de leiding van AFAS in handen van hun zoons Bas van der Veldt en Arnold Mars.