Header Paleis Het Loo (101)

RISJA VAN LEEUWEN

“Door creatieve oplossingen een efficiënter en voor de opdrachtgever een beter aansluitend ontwerp realiseren, dat is mijn drijfveer.”

Al van jongs af aan ben ik hierdoor gefascineerd en mijn interesse ligt vooral in het uiten van mijn creativiteit in de techniek. En dat is tegelijk mijn doel: door creatieve oplossingen een efficiënter en, voor de klant, beter aansluitend ontwerp realiseren. Dit doe ik vooral door in een integrale/BIM-omgeving te ontwerpen en samen met andere projectpartners te sparren om zo tot een integraal ontwerp te komen.
Deze werkwijze geeft de klant al in een vroeg stadium inzicht in het ontwerp en de functionaliteit hiervan, reduceert faalkosten in het uitvoeringstraject en maakt het gebouw toekomstbestendig.

Sinds 2010 ben ik werkzaam bij Valstar Simonis en ben ik bezig met het ontwerpen van gebouwgebonden, voornamelijk werktuigbouwkundige, installaties. Vanaf datzelfde moment ben ik mij de BIM “leefwijze” eigen gaan maken, hierin ligt nu dan ook mijn kracht, met veel mooie, afgeronde projecten tot gevolg. Waaronder het Koningsbergergebouw van de Universiteit van Utrecht, het Huis der Provincie te Arnhem, Wageningen Universiteit Orion en het Nederlands Openluchtmuseum.

Momenteel ben ik betrokken bij de renovatie en het ontwerp van Paleis het Loo en het Universitair Medisch Centrum te Utrecht. Verder maak ik onderdeel uit van het BIM Taskforceteam binnen Valstar Simonis, en leidt andere ‘Bimmers’ op.

Risja Van Leeuwen
RISJA VAN LEEUWEN
BIM Coördinator