SPOT by night header

SPOT

OMSCHRIJVING VAN DIT PROJECT

SPOT is een transformatie van kantorenpark tot een gemengd programma gericht op wonen, voorzieningen en werken. Naast wonen, komen er pop-up- en conceptstores, stijlvolle boetiekjes, creatieve werkruimten, kleine ambachtsplekken, scholen, cafés en restaurants en veel sportmogelijkheden. In de vormgeving van de openbare ruimte is veel aandacht voor sport en beweging.

Amsterdam
Revital
KAAN Architecten & Klunder Architecten
102.800 m2

Van kantorenpark naar levendige en multifunctionele stadswijk

SPOT maakt onderdeel uit van een groter gebiedsontwikkeling voor het Amstel III-gebied. In de drie blokken die het project SPOT vormen worden in totaal circa 1.000 woningen gerealiseerd.

Lees meer over SPOT in het artikel ‘Woningbouw in de spotlights‘ uit ons magazine Valstar Visie.

Onze opdracht

In de appartementen komt vloerverwarming/-koeling (met individuele regeling per verblijfsruimte en badkamer) en een gebalanceerde mechanische ventilatie. Voor ventilatie worden in appartement volumeregelaars geplaatst en centraal per gebouw één of meerdere luchtbehandelingskasten met hoog rendement (>85%) warmteterugwinning. Qua sanitaire en elektrotechnische installaties is voorzien in traditionele installaties, maar wel met een afwerkingsniveau afgestemd op de toekomstige bewoners.

De kantoorruimten in de diverse gebouwen krijgen marktconforme technische installaties bestaande inductie-eenheden voor de klimatisering en een combinatie van wandgoten en energiezuilen voor het aanbrengen van de werkplekvoorzieningen (230 V en data). De commerciële ruimten worden casco opgeleverd.

De warmte en koude komt van een centrale installatie met warmtepompen in combinatie met een energie-opslagsysteem met aquifers voor de gehele ontwikkeling en stadsverwarming. Bij de outsourcing van deze centrale warmte/koude voorziening zijn wij behulpzaam.

Ook wordt voorzien in een collectieve watervoorziening inclusief pompen voor de sprinklerinstallatie en de natte blusleidingen.

Beelden: © KAAN architecten

HET PROJECT IN BEELD