Universiteit Wageningen Orion 198 Header 2

HENK AVERINK

“Het traject van een theoretisch ontwerp naar een praktisch uitvoerbare installatie, dat motiveert mij!”

Na mijn MBO opleiding Elektrotechnische Installatietechniek (EIT) ben ik begonnen als tekenaar bij een installatiebedrijf en ben daarna doorgegroeid tot de functie van projectleider. In dezelfde periode heb ik de opleiding Algemene Operationele Techniek – Elektrotechnische Installatietechniek (AOT-EIT) afgerond aan de Hogeschool Utrecht.

In mei 2021 ben ik gestart bij Valstar Simonis als projectleider elektrotechniek. Met ruim 10 jaar ervaring als tekenaar, werkvoorbereider en projectleider heb ik ruime kennis van de uitvoerende kant in de installatietechniek. Deze kennis wil ik graag, samen met mijn praktische instelling en analytisch vermogen, overbrengen in de projecten en ontwerpen van Valstar Simonis.

Wat mij aanspreekt aan werken bij Valstar Simonis is dat er veel aandacht is voor duurzaamheid en de toekomst van gebouwen daarin. Om de wereld zo duurzaam mogelijk te maken en te houden, zie ik het meenemen van dit aspect in mijn ontwerpen en adviezen als mijn grootste uitdaging.

Op dit moment houd ik mij bezig met diverse projecten bij de WUR (Wageningen University & Research),  de herinrichting van MFA Nieuw Welgelegen in Utrecht en de nieuwbouw van “het huis van de amateurkunst” VRIJDAG in Groningen. Daarnaast ben ik bezig met de renovatie en nieuwbouw van het OKZ (Ouder Kind Zorg) voor het Scheper ziekenhuis in Emmen.

Henk Averink
HENK AVERINK
Projectleider Elektrotechniek