Ns Station Groningen

DOUWE VERLOOP

“Eén van de grote uitdagingen van deze tijd is om duurzame ambities te vertalen naar werkelijkheid, ik draag hierin graag een steentje bij.”

In 2021 ben ik afgestudeerd bij Valstar Simonis, sindsdien ben ik met veel plezier fulltime werkzaam als engineer werktuigbouwkunde.

Het mooie van de installatietechniek vind ik dat de resultaten tastbaar zijn, zowel aan de binnen- als buitenkant van een gebouw. Het creëert een gevoel van maatschappelijke betrokkenheid als je langs een gebouw rijdt waarbij je deel bent geweest van het ontwerpteam. Daarnaast zorg je ervoor dat de gebruikers een aangenaam binnenklimaat ervaren. Verder hecht ik er veel waarde aan om een directe bijdrage aan de verduurzaming te kunnen leveren, iets waar je bij Valstar Simonis meer dan genoeg kansen voor krijgt.

Mijn opleiding Werktuigbouwkunde heb ik genoten aan de Hanzehogeschool te Groningen. Daarnaast volg ik sinds 2022 de opleiding Hogere Installatietechniek Werktuigbouwkunde (HIT-W), hiermee ontwikkel ik mezelf tot integraal installatietechnisch ontwerper.

Momenteel ben ik betrokken bij een aantal spraakmakende projecten, waaronder de renovatie van het centrale station Groningen, het verduurzamen van het vastgoed van de NS en het nieuwbouwproject van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen.

Douwe Verloop
DOUWE VERLOOP
Engineer Werktuigbouwkunde