In oktober 2015 is de huisvesting van de Gemeente Almelo beoordeeld met 4-sterren Breeam. Wij zijn trots aan dit project te hebben mogen meewerken en feliciteren de Gemeente Almelo met dit succes.

002__MGL0968

Het project

De nieuwbouw van Stadhuis Almelo bestaat uit een plint met twee kantoortorens waarin onder andere de raadzaal en verschillende fractiekamers zijn gesitueerd. De kantoortorens zijn volledig opgezet volgens “Het Nieuwe Werken”. De vloeren zijn split level geschakeld en worden via uitnodigende trappen verbonden. Parkeren gebeurt bovenop het dak van de plint. Hier bevindt zich een parkeerdek dat ruimte biedt aan circa 100 auto’s. De plint heeft een grotendeels groen dak, dat de omwonenden een aangenaam uitzicht biedt.

020__MGL9390

Een van de belangrijkste speerpunten bij het ontwerp van het stadhuis was duurzaamheid. Binnen het geïntegreerde ontwerp is er voor gekozen om alle installaties op te nemen in een “installatie vloer” (wingvloerprincipe). Verder zijn een aantal duurzame technieken toegepast: een WKO-installatie in combinatie met inzet van een oppervlaktewatersysteem (WOW), natuurlijke zonwering, daglichtoptimalisatie, betonkernactivering en vraaggestuurde ventilatie. Het gebouw wordt gekenmerkt door een grote indelingsflexibiliteit.

Op 21 januari 2016 is het certificaat Breeam Excellent officieel overhandigd.