OLAF OOSTING

“Een transparante samenwerking met oog voor elkaars belangen, levert een beheersbaar proces op met fantastische resultaten.”

Na een ‘pauze’ van 3,5 jaar ben ik sinds augustus 2020 weer terug bij Valstar Simonis. Toen als adviseur EDO, nu als directielid en senior adviseur Duurzaamheid en Circulariteit. Ik houd mij al lang bezig met de ontwikkeling van energieprojecten en vindt het belangrijk om thema’s als circulariteit en duurzaamheid op de kaart te zetten. Niet alleen bij Valstar Simonis maar ook om installatiebranche breed is hierin een actieve rol te vervullen. Want vergeleken met andere bouwpartners heeft de installatiebranche nog veel stappen te zetten waar het gaat om de toepassing van circulariteit.

Na mijn opleidingen (Rijksuniversiteit Groningen, master in Vastgoedkunde en Hanzehogeschool Groningen, HTS Civiele Techniek) ben ik als ontwikkelaar van Energy Service Companies gestart bij bouwbedrijf VolkerWessels. En later ook bij Unica. Een fantastische leerschool waar duurzaamheid, techniek, economie en juridische/fiscale en organisatorische aspecten goed samenkomen. Ook het denken op lange termijn is hier met de paplepel ingegoten: Een ESCo wordt doorgaans opgetuigd voor een periode van 30 jaar.

Sinds 2018 zit ik in het bestuur van kennisvereniging TVVL. Eerst als verantwoordelijke voor het Regionetwerk, daarna heb ik de portefeuille van Marketing & Communicatie overgenomen. In mei 2022 heeft TVVL een groot congres georganiseerd: CLIMA2022. Een wetenschappelijk, internationaal congres op het gebied van verwarming, ventilatie en airconditioning. Hier kwamen, naast de eerdergenoemde thema’s, ook de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, energietransitie en gezondheid aan bod. Want wij staan met z’n allen voor een enorme opgave om in 2030 te voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs.

Ik wil in mijn rol als senior adviseur Duurzaamheid en Circulariteit hierin een actieve bijdrage leveren. Maar dit lukt alleen in nauwe samenwerking met andere partners in de bouwketen. Ik vind het een mooie uitdaging om mee te bouwen aan de ambities van onze mooie organisatie. Want wij blijven werken aan integrale, duurzame samenwerkingen innovatieve oplossingen die bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Daar zet ik mij 100% voor in.

Olaf Oosting
OLAF OOSTING
Directeur en Senior Adviseur Duurzaamheid en Circulariteit