Vf1 172 Header

MARIJN BRAADBAART

“Techniek in dienst van de mensen, en niet andersom.”

Na jaren in het buitenland te hebben gewoond ben ik met de familie in 2020 teruggekeerd naar Nederland. Ik was verrast door de sterke overeenkomst tussen mijn vorige werkgever en het aanbod van Valstar Simonis. Ik kon daarom direct verder bouwen aan mijn loopbaan. Tot dan toe hield ik mij bezig met projecten die zich richtten op energieverbruik, duurzaamheid, installatietechnische projecten, gebouwbeheersystemen, commissioning, en smart buildings. Bij Valstar heb ik die draad meteen weer kunnen oppakken.

Bij diverse organisaties heb ik de kans gehad om via meerdere rollen en functies aan veel projecten te werken. De projecten zelf varieerden in schaal van gespecialiseerde onderzoeksruimten (<100m2) tot congresgebouwen en vliegvelden van meer dan 100.000m2. Veel van mijn projecten waren in mission critical gebouwen, zoals data centra, gezondheidszorg, laboratoria, hoofdkantoren, meldkamers en vergelijkbare ruimtes en gebouwen met kritieke infrastructuur en functies.  Vooral mijn ervaring op het gebied van ontwerpen, installeren en beheer van de ondersteunende gebouwbeheersystemen was een goede basis om de kwaliteit en duurzaamheid van dergelijke projecten te kunnen waarborgen.

Ik heb altijd veel plezier gehad in het identificeren, ontwikkelen en toepassen van innovatieve technologieën. De ene keer betrof het onderzoek naar nieuwe hardware zoals energiemeetapparatuur. Een andere keer werd software ontwikkeld om energieverbruik makkelijker te kunnen inventariseren en analyseren. En soms was een heel gebouw of de campus zelf een essentieel onderdeel van het onderzoek. Zoals bijvoorbeeld het toepassen van autodiagnostiek in smart buildings.

Valstars missie en visie geven ruimte om te blijven groeien. Momenteel maak ik onderdeel uit van een aantal interessante projectteams, onder andere een commissioningstraject en een raamovereenkomst op Schiphol. En verder de uitvoeringsbegeleiding van een internationaal en grootschalig nieuwbouwproject, en een raamovereenkomst op de TU Delft. Deze opdrachten liggen ruim binnen het verlengde van mijn ervaring en achtergrond, terwijl zij tegelijkertijd ook nieuwe uitdagingen met zich meebrengen. Dit geldt ook voor het samenwerken met collega’s en onze stagiairs. Stagiairs zijn voor mij altijd een enorme bron van energie, vanwege onder meer hun enthousiasme en vraagstellingen. Ik werk nu samen met een aantal van onze stagiairs om procedures voor het selecteren en ontwerpen van smart systems in gebouwen te ontwikkelen.

Marijn Braadbaart
MARIJN BRAADBAART
Senior Adviseur Commissioning en Smart Buildings