Valstar Simonis heeft vaak ruimte voor studenten (derdejaars of hoger) die als stage of afstudeeropdracht een leuk onderzoek willen uitvoeren naar een voorliggend technisch probleem. Dit kan een hoogtechnologisch specialistisch onderwerp zijn, maar soms ook iets dat op het grensvlak van technologie en organisatie speelt. Hiermee biedt Valstar Simonis praktische begeleiding voor studenten die in het bedrijfsleven ervaring willen opdoen en voor jong technisch talent is dit een mogelijkheid om kennis te maken met ons mooie, levendige en duurzame bedrijf.

Volg je een HBO of Universitaire opleiding, zit je in je derde jaar of hoger en ben je op zoek naar een leuke en leerzame stage- en/of afstudeerplek, schroom dan niet om je motivatiebrief en cv te sturen naar Valstar Simonis, t.a.v. mevrouw De Groot of per e-mail aan l.degroot@valstar-simonis.nl

Stageplekken

Wij zoeken stagiairs die de volgende onderzoeken willen doen:

 1. Bouwfysica en installatietechniek met affiniteit voor Programmeren gezocht.
  Voor ons bedrijf maken wij veelvuldig gebruik van 3D-modellen van de architecten. Aan de hand van deze 3D-modellen ontwerpen we de installaties. Echter willen we het nog een stapje verder brengen door deze modellen ook in andere softwarepakketten te gebruiken zoals Vabi, Design Builder en Honeybee.
  De wereld is helaas niet perfect en zo ook dus deze modellen. Hierdoor dient het e.e.a. aangepast te worden voordat we deze kunnen gebruiken. Nu worden door middel van het overtekenen van het 3D-model in de andere softwarepakketten de modellen en berekeningen uitgevoerd, wat erg omslachtig is. Wij zoeken iemand die als opdracht een koppeling kan maken tussen Revit en een energiemodel om op deze manier efficiënter te werken.
  Wil je een stage/afstudeeropdracht die echt bijdraagt aan het verbeteren van het ontwerpproces?
 2. Wat zijn de ontwikkelingen in relatief grootschalige opslag van elektrische energie bijvoorbeeld ter vervanging van noodstroomaggregaten. Voordelen, nadelen, kosten en brandveiligheid. Of voor opvang van piekafnamen.
 3. Circulaire installaties (technisch/commercieel): Hoe kunnen we losmaakbaarheid voor installaties het beste realiseren, welke flexibele en adaptieve installatieconcepten zijn er te onderscheiden en welke installatieconcepten scoren goed in de MPG?
 4. European Energy Directive (technisch/commercieel/marketing): In 2012 is de Europese EED- richtlijn opgesteld die gebouweigenaren moet gaan bewegen hun gebouwen duurzamer (lees: lager energie verbruik) te maken. Hoe ziet de wetgeving er precies uit? Welke impact gaat dat hebben op de gebouwinstallaties? Hoe kan Valstar-Simonis de gebouweigenaren helpen om aan deze wetgeving te gaan voldoen. En op welke manier krijgen wij deze ‘business’ van de grond?
 5. Imago-onderzoek / klanttevredenheidsonderzoek (marketing): Onderzoek doen naar de klanttevredenheid, concurrenten, mogelijkheden voor nieuwe diensten op bestaande of nieuwe markten, doelgroep vaststellen, huidige situatie vs. wat gewenste situatie is en imago. Het resultaat van jouw afstudeerstage is dat je Valstar Simonis inzicht geeft in hoe haar klanten de dienstverlening ervaren. Valstar Simonis krijgt van jou concrete actiepunten die zij kunnen doorvoeren met als uiteindelijke resultaat een hogere klanttevredenheid.
 6. Diversiteit en inclusiviteit (HR): Diversiteit en inclusiviteit zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ook organisaties zien steeds meer de voordelen van een diverse en inclusieve werkvloer. Dit geldt ook voor ons. En onze wens is om meer actief te sturen op diversiteit. Daar hebben we jou voor nodig! Jij gaat namelijk onderzoek doen naar hoe divers en inclusief Valstar Simonis op dit moment is, om vervolgens advies uit te brengen hoe we dit kunnen verbeteren.
 7. Mobiliteit (HR): Onze missie is dat we onze kennis maximaal inzetten voor een gezonde en houdbare wereld. Maar tegelijkertijd hebben we wel een wagenpark met leaseauto’s wat niet heel duurzaam is. We vragen ons af of er alternatieven zijn. Jij gaat onderzoek doe naar deze alternatieven met als doel dat onze mobiliteit meer aansluit bij onze missie.
 8. Onboarding (HR): We zijn altijd erg blij als we een nieuwe collega hebben weten aan te trekken. Op de eerste dag wordt de nieuwe collega ontvangen door zijn/haar interne coach en die werkt hem/haar in naar eigen inzicht. Dat gaat dikwijls goed, maar regelmatig komen we na verloop van tijd erachter dat de nieuwe collega toch wat zaken gemist heeft. Jij gaat onderzoek doen naar ons onboarding-proces waarbij de nadruk ligt op wat verbeterd moet worden. Natuurlijk neem je ook mee dat tegenwoordig medewerkers thuis werken en wat dat betekent voor het inwerken.
 9. Heb je zelf ook een onderzoeksrichting, mag je deze aangeven en bespreken we dit of we deze kunnen gebruiken.