Algemeen

In het centrum van Sneek is het voormalig karakteristieke pand van TNT aangevuld met nieuwbouw omgevormd tot een sfeervol theater. Het theater is een ware blikvanger, mede door de drieëntwintig meter hoge toneeltoren. De toneeltoren geeft ’s avonds de kleur weer van het genre van de voorstelling die die avond in het theater te zien is.

Het theater bestaat uit een grote zaal (600 zitplaatsen) met orkestbak, publieksfoyer met vide, artiestenruimte, keuken en laad- en losruimten.

DSC01816

Installaties, flexibiliteit & duurzaamheid

Het project is door de architect en Valstar Simonis uitgewerkt tot en met het Definitief Ontwerp (DO). Vanaf het DO is het project volgens het Design & Build principe aanbesteed. Valstar Simonis had een controlerende taak tot en met de oplevering en nazorg fase.

Op gebied van duurzaamheid zijn de volgende maatregelen toegepast: opvang hemelwater, daktuin, luchtzijdige warmtepompen, LT verwarmingssystemen, gescheiden luchtbehandeling theater/kantoorruimten, LED verlichting, daglichtafhankelijke regeling en aanwezigheidsschakeling verlichting kantoren.