Algemeen

De nieuwbouw van stadhuis Almelo bestaat uit een plint met twee kantoortorens. De plint biedt ruimte aan representatieve voorzieningen, publieke functies en huisvesting voor het bestuur. Op de plint komt een parkeerdek voor circa honderd auto’s dat door middel van twee autoliften te bereiken is. De twee torens voorzien in kantoorruimten die zijn opgezet volgens “Het Nieuwe Werken”. De vloeren zijn spilt-level geschakeld en worden via trappen verbonden.

002__MGL0968

020__MGL9390

Installaties, flexibiliteit & duurzaamheid

Er is voor gekozen om alle installaties, zowel de klimaat- als elektrotechnische installaties, als ook de sprinklerinstallaties in de vloer, op te nemen volgens het “wingvloerprincipe”. De luchttoevoer vindt plaats vanuit de vloer volgens het verdringingsprincipe.
Het ontwerp van het stadhuis voldoet aan BREEAM certificaat “excellent”. Hiervoor hebben wij de volgende duurzame technieken toegepast: een WKO-installatie in combinatie met inzet van een oppervlaktewatersysteem (WOW), natuurlijke zonwering, daglichtoptimalisatie, betonkernactivering, vraaggestuurde ventilatie. Het gebouw wordt gekenmerkt door een grote indelingsflexibiliteit.

Almelo - Reportage over het nieuwe Stadhuis. Foto: Rikkert Harink RH20150408