Algemeen

Het hotel bestaat uit totaal zeven bouwlagen. In de kelder bevindt zich onder andere een parkeergarage, opslag- en personeelsruimtes en een keuken. Op de begane grond is het congrescentrum gesitueerd. Hier bevindt zich ook een balzaal en diverse vergaderruimtes. Op de begane grond is ook het restaurant met een showkeuken geprojecteerd. Op de eerste tot en met de vijfde verdieping bevinden zich de hotelkamers, variërend van een standaard kamer tot een heuse presidentiële suite. In een verdiept gedeelte van het dak bevinden zich de luchtbehandelingskasten en kanalen.

Spinoza_P

Installaties, flexibiliteit & duurzaamheid

Voor de energieopwekking wordt een warmte-/koude-opslaginstallatie toegepast. Ook zijn in de kelder twee warmtepompen opgesteld. HR-ketels op de vijfde verdieping leveren de piekwarmte. Het hotel is BREEAM “Excellent” gecertificeerd. Elke hotelkamer is voorzien van een ventilatorconvector die zorgt voor een optimaal klimaat. De klimaatregeling is gekoppeld aan het hotelmanagementsysteem. Wanneer een gast  incheckt, komt de installatie in een bepaalde basisstand. Ook wordt het daadwerkelijk betreden van de kamer door een gast geregistreerd, waardoor de installatie in comfortstand komt. Het hotel is voorzien van twee transformatoren die gekoppeld zijn aan een hoofdverdeelinrichting van waaruit de elektrische energie het gebouw in wordt gedistribueerd. Ook is een noodstroomaggregaat opgesteld dat bij spanningsuitval een aanzienlijk deel van de elektrische energie levert. Op de begane grond zijn tegen het plafond railkokers weggewerkt. Vanuit een railkoker worden verdeelinrichtingen (voor iedere hotelkamer één) gevoed. Deze verdeelinrichtingen hebben een preferente sectie zodat een deel van de elektrische toestellen, bijvoorbeeld de minibar, bij spanningsuitval van energie worden voorzien.

Iedere hotelkamer is voorzien van een geavanceerd lichtschakelsysteem. Dit systeem is zodanig geprogrammeerd dat met de verschillende lichtschakelaars de gewenste lichtschakelingen worden gerealiseerd.

Spinoza_P1