De Bredase Seeligkazerne wordt getransformeerd naar een nieuw onderkomen voor onderwijsinstelling De Rooi Pannen. De opleidingen Horeca, Toerisme & Recreatie zullen hier hun onderkomen vinden.

Een aantal gebouwen op de Seeligkazerne hebben een cultuurhistorische waarde, deze zullen dan ook worden hergebruikt. De overige gebouwen zullen gesloopt worden.

Seelig_P

Het Rijksmonument Groot Arsenaal, daterend uit de 18e eeuw, wordt getransformeerd tot sfeervol hotel/restaurant en wordt hiermee het praktijkgebouw voor de opleiding Horeca. Een reisbureau, enkele congresruimten en een grote activiteitenzaal voor de opleiding Toerisme & Recreatie wordt in het Klein Arsenaal ondergebracht.

Het voormalig hoofdgebouw huisvest de theorieafdelingen van beide opleidingen. In dit gebouw zijn ook de aula’s voor de beide opleidingen en de overige praktijklokalen voor de opleiding Toerisme & Recreatie.

Op het terrein wordt onder andere een groot evenementenplein gerealiseerd.

Seelig_P1

Het multidisciplinair ontwerpteam bestaat naast Valstar Simonis uit Ector Hoogstad Architecten, Architectenbureau J. van Stigt, IMD, LBP Sight en Buro Sant en Co.