Algemeen

Residence Copes is een project in het centrum van Den Haag, waarbij een leegstaand kantoorpand is herbestemd tot een complex met hoogwaardig afgewerkte short stay appartementen bestemd voor de verhuur.

Door een uiterst efficiënte verkaveling, waarbij op basis van de mogelijke inrichting de posities van de woningscheidingen zijn bepaald, zijn binnen het bruto vloeroppervlak van 995 m2 17 volwaardige appartementen gemaakt. Elk appartement heeft zijn eigen voorzieningen en meterkast zodat verkoop in de toekomst nog mogelijk is.

Van oorsprong bestond het pand uit twee woningen, Laan Copes van Cattenburch 69 en 71. In 1967 zijn de woningen samengevoegd tot één kantoor. De indeling van het bestaande pand met een centraal trappenhuis, een lift en de regelmatige beukmaten maakten dat de verbouwing tot appartementen mogelijk was met beperkte constructieve ingrepen. Het statige, monumentale karakter van het pand is door de hoogwaardige afwerking van het interieur en exterieur weer goed tot zijn recht gekomen. De appartementen hebben elk een eigen thema gekregen, geïnspireerd op de metershoge foto’s van Dorine Kleinloog. De foto’s zijn bewerkingen van Haagse stadsgezichten.

Residence-Copes_P

Installaties, flexibiliteit en duurzaamheid

Bij dit kleinschalige transformatieproject is steeds gezocht naar efficiënte en duurzame oplossingen.

Voor de afbouw is gekozen om zoveel mogelijk met droge bouwsystemen te werken. Dit geldt ook voor het aanbrengen van de vloer- en wandverwarming (ruimtebesparend, laag temperatuursysteem dus duurzaam en comfortabel) in een opbouwsysteem op de bestaande vloeren en wanden.

De appartementen aan de voorzijde van het gebouw zijn vanwege de geluidsbelasting voorzien van gebalanceerde mechanische ventilatie en die aan de achterzijde van natuurlijke toevoer en mechanische afzuiging. Hierdoor kan de ventilatie per appartement individueel geregeld worden.

Qua sanitaire en elektrotechnische installaties is voorzien in traditionele installaties, maar wel met een luxe afwerkingsniveau.