De wens van het Prins Claus Conservatorium, momenteel gehuisvest op twee locaties, om vanuit één locatie te opereren heeft geresulteerd in de aankoop van twee aangrenzende panden. Het ontwerp biedt ruimte om te opereren vanuit één locatie, alsmede het opzetten van de nieuwe masteropleiding “Master of Music”. De aanwezige sfeer van het bestaande conservatorium blijft behouden en de uitstraling en zichtbaarheid naar buiten wordt verbeterd.

PCC-1

De uitbreiding, welke aardbevingsbestendig is ontworpen, vormt een verbinding leggen met het naastgelegen Tromphuis. Het ontwerp biedt het conservatorium een nieuw centraal hart waar volop plaats is voor activiteit en ontmoeting waarbij de nieuwe Jazzclub, Singelzaal, foyer en kantine in elkaar overlopen. De nieuwe Singelzaal voor klassieke muziek wordt het uithangbord van het gebouw, gelegen direct boven de nieuwe entree. Hiermee wordt het conservatorium direct zichtbaar vanaf de straat.

Volg de bouw via webcam