Langs het IJ worden, naast het EYE Filminstituut en de A’dam toren, twee iconische gebouwen ontwikkeld. In het eerste gebouw komt Maritim Amsterdam, een congreshotel van de meermalen bekroonde Duitse hotelketen. Het tweede gebouw wordt een woontoren met een breed scala aan appartementen.

Overhoeks_P1

Het congrescentrum zal ruimte bieden aan twee grote zalen (2.300 en 1.300 bezoekers) en diverse kleinere zalen met een totaal van 5.000 congresbezoekers. Het gekoppelde hotel met 579 luxe kamers (variërend van 30 tot 340 m2) is voldoende groot om het overgrote deel van de congresgangers te faciliteren op 4-sterren niveau.

Overhoeks_P

De ca. 235 appartementen, variërend in afmeting, van penthouse tot startersappartement zijn alle voorzien van een buitenruimte en een spectaculair uitzicht over de stad.

Het unieke hotel- en woonconcept geeft een rijk aanbod aan faciliteiten voor zowel gasten als bewoners. De diverse bars en restaurants, spectaculaire wellness en fitnesscentra, congresmogelijkheden en natuurlijk het uitzicht  dragen bij aan de nieuwe hot-spot van Amsterdam.

Voor meer informatie zie congreshotel overhoeks