Algemeen

Een van de oudste en bekendste monumentale hotels (1882) is eind 2015 volledig gerenoveerd. Het aan de Amstel gelegen hotel biedt ruimte aan 81 kamers op 5 verdiepingen. De kamers variëren van Superior kamers tot een heuse Rembrandt suite. In de kelder bevinden zich onder andere opslag- en personeelsruimtes en een keuken. Op de begane grond zijn diverse vergaderruimtes en een restaurant gelegen en enkele hotelkamers.

Installaties, flexibiliteit & duurzaamheid

Voor de energie-opwekking wordt een warmte-/koude-opslaginstallatie toegepast met ketels en een warmtepomp, alle opgesteld in de kelder. Dit geldt ook voor de luchtbehandelingskast voor de hotelkamers. Elke hotelkamer beschikt over een ventilatorconvector die zorgt voor een optimaal klimaat. De klimaatregeling is gekoppeld aan het hotelmanagementsysteem. Wanneer een gast f incheckt, komt de installatie in een bepaalde basisstand. Ook wordt het daadwerkelijk betreden van de kamer door een gast geregistreerd, waardoor de installatie in comfortstand komt.

Doelen-Hotel_P2

Het hotel is voorzien van een transformator die gekoppeld is aan een hoofdverdeelinrichting van waaruit de elektrische energie het gebouw in wordt gedistribueerd. Ook is een noodstroomaggregaat opgesteld dat bij spanningsuitval een aanzienlijk deel van de elektrische energie levert. Op de eerste verdieping zijn tegen het plafond railkokers weggewerkt. Vanuit de railkoker worden verdeelinrichtingen gevoed zodat iedere hotelkamer separaat gevoed kan worden. Deze verdeelinrichtingen hebben een preferente sectie zodat een deel van de elektrische toestellen, bijvoorbeeld de minibar, bij spanningsuitval van energie worden voorzien.

Doelen-Hotel_P