Algemeen

Het 5-sterrenhotel NH Collection Amsterdam Barbizon Palace Hotel is een uniek stukje geschiedenis. Het bestaat uit verschillende 17e-eeuwse herenhuizen en een 15e-eeuwse kapel, die vakkundig zijn samengevoegd. De kamers en lobby’s hebben de romantische sfeer van het verleden, met houten balken en spitse plafonds. Het hotel bestaat uit totaal zeven bouwlagen. In de kelder bevinden zich onder andere opslag- en personeelsruimtes en een keuken. Op de begane grond is het congrescentrum gesitueerd, twaalf vergaderruimtes (grootste biedt plaats aan 330 personen) en ook drie restaurants. Een van de restaurants wordt uitgevoerd met een showkeuken. Op de eerste tot en met de vijfde verdieping bevinden zich de hotelkamers (274 kamers), variërend van een standaard kamer tot een heuse presidentiële suite.

Barbizon-Hotel_P

Installaties, flexibiliteit & duurzaamheid

Bij de laatste renovatie in 2015, zijn de hotelkamers inclusief de corridors geheel gerenoveerd en voorzien van nieuwe energiearme installaties. Elke hotelkamer beschikt over een ventilatorconvector die zorgt voor een optimaal klimaat. De klimaatregeling is gekoppeld aan het hotelmanagementsysteem. Wanneer een gast  incheckt, komt de installatie in een bepaalde basisstand. Ook wordt het daadwerkelijk betreden van de kamer door een gast geregistreerd, waardoor de installatie in comfortstand komt.

Barbizon-Hotel_P2

De restaurants, vergaderzalen en het congrescentrum zijn geüpgraded naar de huidige eisen  die aan dit soort ruimten worden gesteld. Qua installaties is een en ander uitgelegd op een maximale personenbezetting van 1.200 personen.

De centrale installaties, inclusief meet- en regelinstallatie en gebouwbeheersysteem, zijn vervangen zodat deze weer voldoen aan de huidige (energiezuinige) eisen en integrale oplossingen.

Barbizon-Hotel_P1