Algemeen

Het hoofdgebouw 'entreepaviljoen' van het Nederlands Openluchtmuseum wordt gerenoveerd en ondergronds uitgebreid. Het entreepaviljoen (circa. 3.100 m2 fno) kende een aantal functionele bezwaren. De entree was niet uitnodigend genoeg en logistiek én klimatologisch niet geschikt om grote groepen te ontvangen. De horecavoorziening moet gemoderniseerd worden en tevens geschikt worden gemaakt voor congressen. De museale ruimten waren niet geschikt voor het tentoonstellen van waardevolle schilderijen omdat de beveiliging niet adequaat was en omdat het klimaat niet voldeed aan de Ashrae klasse A1.

 

Installaties, functionaliteit, duurzaamheid

Door een goed ontwerp zijn de volgende doelstellingen gehaald:

  • Functionaliteit (goed bedienbaar, voldoende capaciteit en aansluitingen);
  • Uitstraling (valt mooi in het architectonisch geheel);
  • Flexibiliteit naar de toekomst (technisch en indeelbar);
  • Kwaliteit (mooie verlichting, goed klimaat in zowel het entreegebied als in het museumdeel , Ashrae klasse A1);
  • Duurzaamheid (duurzame oplossingen en varianten aandragen).
  • Logistiek en beveiliging (beveiligde zones met toegangscontrole camerabewaking en signalering)