Algemeen

Op de oude locatie van verpleegtehuis ‘De Kleine Waal’ te Papendrecht is de nieuwbouw van een multifunctioneel zorgcentrum gerealiseerd. Het bestaat uit verpleegtehuis ‘De Waalburcht’, een kinderopvang, vierenveertig woon-zorgappartementen, een halfondergrondse gesloten parkeergarage, alsmede overdekte verbindingsgangen naar drie bestaande appartementencomplexen voor ouderen. De eerste twee bouwlagen zijn bestemd voor het verpleegtehuis en de kinderopvang. Op/in het centrale gedeelte van het verpleegtehuis staat een woontoren van zes bouwlagen met de woon- zorgappartementen.

 

Stolpehove-buiten-low

Installaties, flexibiliteit & duurzaamheid

De verwarmingsinstallatie in het verpleegtehuis is ontworpen als een systeem voor laag temperatuurverwarming. Alle verblijfs- en sanitaire ruimten zijn voorzien van vloerverwarming inclusief individuele regeling per ruimte. De grootste voordelen hiervan zijn dat meer leefruimte in de woon-/slaapkamers aanwezig is voor de bewoner, er een hoog comfortniveau is en het eenvoudiger schoon te maken (geen radiator) is. De temperatuur is zowel via een thermostaat in de ruimte als via het gebouwbeheersysteem in te stellen.

Via een warmtepomp wordt de warmte uit ‘afval’ lucht teruggewonnen en toegevoerd naar de verwarmingsinstallatie.

Stolpehove-binnen-low

Voor de verlichting in de woon-/slaapkamers van het verpleegtehuis is gekozen voor een dimbaar verlichtingsarmatuur aan het plafond met een vast schakelelement bij de toegangsdeur tot de ruimte en een verplaatsbaar schakelelement bij de opstelplaats voor het bed (schakelen/dimmen via ‘RF’- signalen).

Voor de verpleegkundige oproepinstallatie in de woon- /slaapkamers van het verpleegtehuis is gekozen voor het alleen plaatsen van een servicepost, inclusief een ontvanger voor het aansluiten van diverse soorten van oproepcontacten. Deze oproepcontacten worden draadloos gekoppeld en kunnen een nooddrukker bij het bed, een halskoord met een nooddrukker, een zitkussen met een contact en dergelijke zijn. Ook is de installatie voorbereid voor zorgregistratie (invoeren van behandelgegevens zoals temperatuur, verrichte medische handelingen, verleende zorg, toegediende medicijnen, etc).