Parkstad Impressie 1

Imagine (Parkstad Zuid) kavel 1

OMSCHRIJVING VAN DIT PROJECT

Imagine (Parkstad Zuid) is een transformatie van een kantorenpark, wonen, voorzieningen en werken. Het project maakt onderdeel uit van een groter gebiedsontwikkeling rondom het nieuwe voetbalstadion De Kuip 2.0.

Rotterdam
AM
Barcode
35.000

Multifunctioneel complex

Naast 296 appartementen, komen er pop-up- en conceptstores, stijlvolle boetiekjes, creatieve werkruimten, kleine ambachtsplekken, scholen, cafés en restaurants en natuurlijk veel sportmogelijkheden. In de vormgeving van de openbare ruimte is ook veel aandacht voor sport en beweging. Denk aan groene lanen, voorrang voor de fietser en aangename verblijfsplekken aan het water. Onder dit alles is er ruimte om de auto te parkeren.

Qua sanitaire en elektrotechnische installaties is voorzien in traditionele installaties, maar wel met een afwerkingsniveau afgestemd op de toekomstige bewoners.

Onze opdracht

De commerciële ruimten worden casco opgeleverd. De appartementen worden voorzien van vloerverwarming/-koeling (met individuele regeling per verblijfsruimte en badkamer) en gebalanceerde mechanische ventilatie. De warmte en koude wordt aangeleverd door een centrale installatie met warmtepompen in combinatie met een energieopslagsysteem met aquifers voor de gehele ontwikkeling en stadsverwarming. Voor ventilatie worden in appartement volumeregelaars geplaatst en centraal per gebouw één of meerdere luchtbehandelingskasten met hoog rendement (>85%) warmteterugwinning.

HET PROJECT IN BEELD