Algemeen

Voor SNS REAAL behandelen wij renovatieprojecten in heel Nederland. Een van de omvangrijkste is het SNS REAAL Hoofdkantoor in het Hojel complex te Utrecht. Hiervoor adviseerden wij zowel SNS REAAL als de gebouweigenaar ING Real Estate. SNS REAAL heeft samen met Veldhoen + Company  “Het Nieuwe Werken” ingevoerd. Een van de belangrijkste ruimten voor de verandering naar “Het Nieuwe Werken” is “De Plaza”.

“De Plaza” fungeert als een aaneenschakeling van ruimtes voor diverse activiteiten en geeft een andere invulling aan “Werken en Eten”. De Plaza verbindt drie verdiepingen door middel van een “serre”, die op de begane grond breed is en vervolgens aan de bovenzijde smal toeloopt. “De serre” is voorzien van een groen dak voor het vertragen van regenwater en thermische massaopslag.

SNS-plaza-kantoor-low

Installaties, flexibiliteit & duurzaamheid

Omdat het Nieuwe Werken een hogere acceptatie vraagt van de werknemers is gekozen voor de hoogste comfortklasse en moderne communicatiemiddelen. Naast de aandacht voor de omgeving qua interieur, afwerking en aankleding (kleur en planten) is er ook veel aandacht besteed aan de klimaat- en lichtinstallaties. Zo wordt het klimaat gerealiseerd met klimaatplafonds en zijn alle werkplekken voorzien van werkplekverlichting waarmee de werknemer zelf zijn lichtniveau kan beïnvloeden.

Vanuit de opdrachtgever is er veel aandacht besteed aan de introductie van het Nieuwe Werken bij de werknemers met ondersteuning van de architect en Valstar Simonis.

Valstar Simonis heeft voor alle installatietechnische werkzaamheden het ontwerp gemaakt en is nauw betrokken geweest bij de realisatie van het project. Hiervoor zijn meerdere disciplines van Valstar Simonis permanent op de bouwplaats aanwezig geweest om het proces te helpen bewaken. De realisatie van het project wordt uitgevoerd in een bewoonde omgeving waarin gewerkt wordt met schuifverdiepingen en waarvoor in een aantal gevallen voor tijdelijke voorzieningen moet worden gezorgd.