Dit project is tot stand gekomen binnen het consortium Helder Oranje. Met dit ontwerp bleek “ons” consortium het beste te voldoen aan de uitvraag in een Design, Build en Maintain constructie.

02_gzd_render_achter_1

Het Gemini Ziekenhuis en de mensen van Den Helder en omstreken krijgen er mogelijk een prachtig ziekenhuis bij. Waar medewerkers prettig werken, patienten zich op hun gemak voelen en waar iedereen graag komt.

Net als de naam Gemini kent de opgave voor het nieuwe ziekenhuis twee kanten: een zeer rationele aan de ene zijde en tegelijk een zeer emotionele aan de andere. In de uitvraag is dat benoemd als het Living Building Concept en het Planetree Concept. Dat deze schijnbare tegenstelling toch heel goed verenigbaar is in een gebouw, daar gaat het project over.

Gemini_DO schachten2

Ultieme flexibiliteit in twee zeer rationele gebouwdelen en een sfeervol en natuurlijk aanvoelend gebied daartussen dat nagenoeg onveranderd kan blijven. Of een efficiente organisatie enerzijds en een relaxte sfeer anderzijds. Het ontwerp van dit gebouw heeft het allemaal in zich en laat dat aan alle kanten zien.