Sporthal De Bongerd Gevel Buitenkant

Sporthal De Bongerd Wageningen Universiteit

OMSCHRIJVING VAN DIT PROJECT

Sporthal de Bongerd van de Wageningen Universiteit en Research is uitgebreid met één grote sportzaal, inclusief tribune, kleedruimten, douches, klimwand en een kleine sportzaal. Beide ruimten kunnen ook als examenruimte gebruikt worden. De sporthal is tegen de huidige sporthal  gebouwd en voldoet aan de richtlijnen van de NOC-NSF.

Wageningen
Wageningen University & Research
SW Architecten
3.100 m2

Installaties, flexibiliteit & duurzaamheid

LED verlichting, luchtbehandeling met warmteterugwinningen, zestal grote doucheruimten, delen van bestaande CV-installatie verhuizen.

De sporthallen worden ook gebruikt voor examens en tentamens. Door de WUR worden vele sporten en activiteiten aangeboden, hiervoor zijn rondom de sporthallen diverse bergruimten.

Zonnepanelen worden op het dak van de sporthal geplaatst.

Valstar Simonis heeft het ontwerp voor alle elektronische en werktuigbouwkundige installaties vervaardigd. Uiteraard in nauw overleg met SW architecten en GAJ VBW Architecten uitgevoerd. Zowel tijdens de aanbesteding als tijdens de uitvoering hebben wij de WUR eveneens ondersteund met adviezen.

Installaties, flexibiliteit & duurzaamheid

De sporthal beslaat:

  • Op de begane grond ca. 2.500 m2
  • Op de verdieping ca. 600 m2

En heeft de volgende functies:

  • Sporthal 1.350 m2 (tevens gebruikt als examenruimte)
  • Tussenruimte, sporthal 300 m2 (tevens gebruikt als examenruimte)
  • Bergingen 150 m2
  • Kleedkamers, tribune, gang en technische ruimte

HET PROJECT IN BEELD