Algemeen

De B’Tower ligt midden in het centrum van Rotterdam, pal naast de Bijenkorf. Uitgangspunt van het project was om aan te sluiten bij de wens van de gemeente dat jonge, hoog opgeleide mensen ook na hun studie in de binnenstad kunnen blijven wonen.

B'-tower-buiten-low

Het gebouw is zeventig meter hoog en biedt onderdak aan vierenvijftig koopwoningen en vierentwintig huurwoningen, verdeeld over de bovenste vijftien bouwlagen. Alle woningen zijn voorzien van royale buitenruimtes in de vorm van een balkon, waarvan de transparante afwerking aansluit op de glazen gevel. De plint is ingezet voor detailhandel en parkeren.
Een filiaal van The Sting bezet de eerste drie lagen, daarboven bevinden zich twee lagen met parkeerplaatsen.

Installaties, flexibiliteit & duurzaamheid

De commerciële ruimte is casco+ opgeleverd aan The Sting. Dit houdt in dat de ruimte is voorzien van een sprinklerinstallatie, liften en roltrappen.De woningen zijn voorzien van vloerverwarming/-koeling (met individuele regeling per verblijfsruimte) en gebalanceerde mechanische ventilatie. De warmte wordt geleverd door Eneco en de koude wordt zelf centraal geproduceerd op één van de parkeerlagen. Voor ventilatie worden twee (parkeerverdieping en dak) luchtbehandelingskasten met hoog rendement (85%) warmteterugwinning opgesteld met kanalenstelsels naar de woningen. In de woningen is voorzien in twee (toevoer en afvoer) variabel volumeregelaars met 30 - 100% regeling in de keuken. Deze regeling kan optioneel worden vervangen door een vochtsensor in de badkamer en/of een CO2-sensor in de woon en/of slaapkamers.

Qua sanitaire en elektrotechnische installaties is voorzien in traditionele installaties, maar wel met een luxe tot zeer luxe afwerkingsniveau.