TOM WIJNEN

“Alleen samen komen we tot de beste oplossing”

Sinds 2020 ben ik werkzaam bij Valstar Simonis als engineer werktuigbouwkunde. In deze functie steek ik veel op en voeg ik meer praktische ervaring toe aan mijn vooral theoretische achtergrond. Ik ben groot voorstander van duurzaam en integraal ontwerpen, en zie het belang (en noodzaak) in het samenwerken met verschillende disciplines. Mijn meerwaarde probeer ik daarom ook te laten blijken door het meedenken vanuit de andere perspectieven in de werkzaamheden die ik doe, waaronder architectuur en constructie.

Momenteel ben ik betrokken bij het Huis voor de Stad Amersfoort en bij projecten van het Erasmus Medisch Centrum en Universitair Medisch Centrum Utrecht. Dit zijn projecten van zulk formaat dat er niet vanuit één invalshoek naar kan worden gekeken, maar juist de samenhang in het geheel van essentieel belang is. Het doet mij ook plezier dat ik de mogelijkheden krijg om hier integraal aan mee te werken.

Voordat ik bij Valstar Simonis aan het werk ging heb ik een opleiding gevolgd aan de Technische Universiteit Eindhoven bij de faculteit Architecture, Building & Planning, waar ik een master heb afgerond in Bouwfysica & Installatietechnieken. Hierna heb ik redelijk diverse werkzaamheden uitgevoerd. Zo ben ik werkzaam geweest als energieconsultant voor utiliteit en als projectmanager in Malawi.

Hoewel niet alle voorgaande werkervaring zich toespitst op installaties, vind ik juist deze verschillende ervaringen van toegevoegde waarde. Dankzij deze opgedane vaardigheden kan ik makkelijker met andere disciplines meedenken. Zoals hierboven al staat beschreven, de beste oplossingen komen alleen als we ons er samen sterk voor maken.

Tom Wijnen
TOM WIJNEN
Engineer Werktuigbouwkunde