Header Erasmus Mc 20190418 Erasmus 6384 Lr

THEO DE BOER

“Bijdragen aan duurzame en comfortabele gebouwen blijft mensenwerk en daar zet ik mij graag voor in!”

Valstar Simonis doet als founding partner van de Dutch Green Building Council (DGBC) en als partner van De Bouwcampus en de TVVL community ‘circulaire installaties’ volop mee in de discussie rondom duurzaam bouwen en de ontwikkeling ervan. Als directeur en adviseur ben ik hier nauw bij betrokken. Het bouwen van comfortabele, gezonde en duurzame gebouwen blijft in mijn ogen mensenwerk. Daar zet ik mij graag voor in. Vanuit een technische achtergrond heb ik mij verder ontwikkeld op het gebied van organisatie & strategie. Daarom hebben nieuwe samenwerkingsvormen (zoals geïntegreerde ontwerpteams, DBM & PPS-contracten) mijn speciale aandacht.

Een mooi voorbeeld is de renovatie, transformatie en uitbreiding van het Erasmus MC Research & Education Accomodation programma. Het is een complex programma waarbij het onderwijs en onderzoek door moet kunnen draaien als delen van de gebouwen gerenoveerd worden. Hiervoor is integraal ontwerpen (met Ector Hoogstad architecten, Pieters bouwtechniek, dr. Heinekamp en Nelissen (bouwfysica) noodzakelijk. En ook de samenwerking met uitvoerende partijen moet optimaal zijn. 

Verder ben ik bijzonder blij en trots op de diverse samenwerkingsverbanden die wij hebben met belangrijke organisaties als de WUR, het UMC Utrecht en het Amsterdam UMC. Opdrachtgevers met een belangrijke maatschappelijke rol waar wij toegevoegde waarde leveren om hun huisvesting optimaal in orde te brengen en houden.

Ik ben actief in diverse netwerken en organisaties, zoals NLingenieurs the Lighthouse club (departement ’t Groene Hart), de DGBC en De Bouwcampus. Binnen Valstar Simonis ben ik als directeur verantwoordelijk voor communicatie/PR en acquisitie/commercie. En probeer ik als ‘meewerkend voorman’ onze organisatie continue in beweging te houden. Dat laatste is wel een kenmerk van mij als persoon. Ook privé draag ik bij (door vrijwilligerswerk) aan de ontwikkeling van allerlei organisaties in mijn omgeving. En ik blijf zelf in beweging door meerdere keren per week te hardlopen. En af en toe aan een lange hardloop- of trailwedstrijd mee te doen.

Theo De Boer
THEO DE BOER
Directeur en Adviseur