TERENCE BOTTSE

“File rijden met een Ferrari is een beetje zonde.”

Sinds 1 juni 2021 ben ik werkzaam bij Valstar Simonis als Technicus Meet- en regeltechniek en werktuigbouwkunde. 6 jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de Haagse Hogeschool als werktuigbouwkundig ingenieur met een specialisatie in hernieuwbare energiebronnen en installatietechniek. Na mijn studie heb ik eerst 3,5 jaar in de traminfra van voornamelijk Den Haag gewerkt als een assistent-projectleider. Het was een uitdagend beroep, maar mijn hart lag meer bij de installatietechniek dan het uitvoeren van infrawerken. Daarom heb ik twee jaar geleden de overstap gemaakt naar mijn oorspronkelijke vakgebied, de installatietechniek.

Waarom kiest een werktuigbouwkundige dan voor de meet- en regeltechniek? Tijdens het vak luchtbehandelingstechniek, kwam een van de instructeurs met de uitspraak “File rijden met een Ferrari is zonde van het geld”, waarmee hij wilde zeggen dat dure installaties vaak niet optimaal draaien en daardoor veel geld kosten. Dit inspireerde mij naar de regeltechniek te kijken omdat met een kleinere installatie en een goede regeltechniek vaak kosten, maar vooral ook klachten, kunnen worden bespaard.

Naast wat kennis te hebben opgedaan in het projectmanagement heb ik ook succesvol de studie luchtbehandelingstechniek afgerond. De vergaarde kennis uit het verleden wil ik zo optimaal inzetten voor mijn werkzaamheden in het heden. Zoals de projecten die ik voor de universiteiten en openbaar vervoerbedrijven doe.

Terence Bottse
TERENCE BOTTSE
Engineer Meet- en Regeltechniek