Buitenkant Het Gelders Huis Header

RUBEN HETEBRIJ

“De wereld van techniek vind ik boeiend en interessant.”

Sinds juli 2019 ben ik als W-engineer werkzaam bij Valstar Simonis, eerst parttime, naast mijn studie, en daarna fulltime. Van oorsprong heb ik bouwkunde gestudeerd, waarna ik bij verschillende bedrijven teken- en modelleerwerk heb verricht. Daar kwam ik ook veel technische installaties tegen. Dit vond ik interessant en wilde ik er meer over weten. Vandaar dat ik de master Bouwfysica en Installatietechniek aan de TU/e heb gevolgd.

Naast mijn studie vond ik het belangrijk om ook praktijkervaring op te doen en daarvoor leek Valstar Simonis een goed bedrijf. Het klikte meteen, door het gezellige team en de variatie aan werkzaamheden, en na mijn studie bleef ik graag plakken. Het is leuk om te zien hoe ik een groei heb doorgemaakt: van in het begin vooral onder begeleiding tekenwerk, EPC en TO berekeningen maken naar nu het uitwerken van hele projecten, van SO tot bestek. En dat ik nu het werk van iemand anders controleer.

Bij deze uitwerkingen horen ook kleine onderzoeken, bijvoorbeeld naar het gebruik van PCMs, de luchtkwaliteit in een basisschool of het gebruik van UV-verlichting voor het gebruik in een isolatiekamer. Er komen allerlei projecten voorbij zoals ziekenhuizen, woongebouwen, kantoren, distributiecentra, laboratoria, scholen en universiteiten waarbij het zowel nieuwbouw als bestaande gebouwen zijn. Lekker gevarieerd dus!

Daarnaast krijg ik ook de mogelijkheden om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik heb laatst een EP-certificering behaald en ben ook bezig met onderzoekjes naar hoe we binnen de organisatie het ontwerpproces kunnen verbeteren. Zoals hoe we de gebouwsimulaties kunnen integreren met modeleersoftware zodat we sneller verschillende varianten kunnen doorrekenen.

Ruben Hetebrij
RUBEN HETEBRIJ
Senior Engineer Werktuigbouwkunde