ROB KOENE

“Het is altijd een gemeenschappelijk doel om gezamenlijk van een project iets moois te maken.”

Sinds 2003 werk ik bij Valstar Simonis. Doorgegroeid van engineer naar Senior Projectleider. De tijd vliegt als je het werk met plezier doet. Ik streef in ontwerpen altijd naar praktische, voor gebruikers gemakkelijk en bruikbare oplossingen. Dat achter eenvoudig bruikbare installaties, technisch complexe systemen schuilgaan, is het interessante van ons vak.

Mijn doel is in de ontwerpfase met de opdrachtgever, architecten en adviseurs als team samen te werken. Maar ook tijdens de realisatie met installateurs. Iedere partij heeft zijn eigen belang maar het een gemeenschappelijk doel is om van een project iets moois te maken.

De variatie in projecten en het samenwerken in wisselende teams maken het werk afwisselend. De ontwikkelingen in de techniek, de duurzaamheid en steeds veranderende regelgeving zorgen ervoor dat het maken van ontwerpen voor mij boeiend is. Hoe leuk is het om van je hobby je werk te maken en vervolgens je kennis toe te passen en te delen.

Voorbeelden van de variatie in projecten waar ik aan gewerkt heb en bol staan van technische innovaties zijn de renovatie van een van de gebouwen van het Rabobank hoofdkantoor, de Universiteitsbibliotheek voor de UvA in Amsterdam en Y-tower in Amsterdam, verbouwing en uitbreiding van gebouw Ba bij het Erasmus MC in Rotterdam.

Rob Koene
ROB KOENE
Senior Projectleider