Yvie Skyline Station Night

MARTIJN HUIS

“Kwaliteit is geen daad maar een gewoonte”

Sinds april 2021 ben ik werkzaam bij Valstar Simonis in de functie van Engineer Werktuigbouwkunde. Hiervoor heb ik ervaring opgedaan in het ontwerp en de realisatie van geavanceerde, op maat gemaakte klimaatkamers voor plantenonderzoek. Ook heb ik een aantal jaar gewerkt bij een internationaal adviesbureau waar ik me bezighield met drinkwaterzuiveringsinstallaties en energiesystemen in en rondom de industrie.

Het leukste aan het vak vind ik dat elk project een puzzel is waarin het uiteindelijke ontwerp een samenkomst is van alle gebruikerseisen, wet- en regelgeving en duurzaamheidsambities. Daarnaast vind ik het belangrijk dat een installatie overzichtelijk en onderhoudbaar is zodat er in de beheerfase ook prettig mee gewerkt kan worden. Op deze manier kan een installatie doen waar het voor bedoeld is: de gebruikers voorzien van een comfortabele omgeving.

De opleiding Werktuigbouwkunde heb ik gevolgd aan de Hogeschool Rotterdam. Later heb ik een cursus Management of engineering projects gevolgd aan de TU Delft en ben ik gecertifieerd als BREEAM-NL expert bij de DGBC. Momenteel ben ik bezig met mijn BRL6000-21 certificering om WKO-systemen te mogen ontwerpen. Bij Valstar Simonis werk ik op dit moment aan diverse combinatiegebouwen (wonen en werken) en renovatieprojecten in verschillende ziekenhuizen.

2021 0607 Martijn Huis Foto
MARTIJN HUIS
Engineer Werktuigbouwkunde

LEER MEER COLLEGA’S VAN DEZE VESTIGING KENNEN