“Het moet vooral leuk zijn om met elkaar te werken. Dan weet je elkaar te prikkelen, uit te dagen en het optimale resultaat te bereiken. En, zonder dreigend over te komen, altijd kritisch blijven in een multidisciplinair ontwerpteam”

Met veel plezier werk ik al sinds 1989 aan steeds weer uitdagende projecten. Met het doel om een comfortabele en gezonde omgeving te realiseren voor de gebruikers van gebouwen. In zeer uiteenlopende segmenten: gezondheidszorg, culturele sector, onderwijsgebouwen en kantooromgevingen.

Het is mooi om steeds weer uitgedaagd worden. Variatie in projecten, samenwerken in wisselende teams en de problematiek van deze tijd (hoe dragen we met onze gebouwen echt bij aan een toekomstbestendige wereld?), maken het werk leuk en boeiend.

Recente projecten waar ik met trots op terugkijk zijn het onderwijscentrum Pulse van de TU Delft (met daarin een gelijkstroomnet), Theater en kunstencentrum De Kom te Nieuwegein, renovatie Bestuurscentrum Rabobank te Utrecht en het Onderwijs- en laboratoriumgebouw O|2 voor VU/VUmc.

Valstar Simonis is al geruime tijd actief in de zorgsector. Veel van onze ziekenhuisprojecten vallen onder mijn eindverantwoordelijkheid. Zo ben ik als adviseur op dit moment betrokken bij onder meer Hospital Nobo Otrobanda te Curaçao en het Orthopedisch Centrum te Zoetermeer.

Ook is Valstar Simonis aangesloten bij diverse verenigingen en organisaties. Op die manier blijven we op de hoogte van de ontwikkelingen in de bouw in het algemeen en in ons vakgebied in het bijzonder. Enkele voorbeelden zijn de Nederlandse Vereniging van technisch facilitairmanagement in de Gezondheidszorg en de Stichting Hoogbouw. Via het lidmaatschap van netwerkorganisatie De Veenmolen leveren we een bijdrage aan de instandhouding van het erfgoed in Nederland. Het onderwijs op ons vakgebied vinden wij van groot belang. Vanuit dat oogpunt ben ik lid van het College van Advies voor de Academie voor Bouw & Infra van Avans Hogeschool.