Valstar Simonis doet als founding partner van de Dutch Green Building Council (DGBC) en als partner van Vernieuwing Bouw volop mee in de discussie rondom duurzaam bouwen en de ontwikkeling ervan. Als directeur en adviseur ben ik hier nauw bij betrokken. Het bouwen van comfortabele, gezonde en duurzame gebouwen blijft in mijn ogen mensenwerk. Daar zet ik mij graag voor in. Vanuit een technische achtergrond heb ik mij verder ontwikkeld op het gebied van organisatie & strategie. Daarom hebben nieuwe samenwerkingsvormen ( zoals geïntegreerde ontwerpteams, Design Build Maintenance en Publiek Private Samenwerking contracten) mijn speciale aandacht. Een mooi voorbeeld is het Volker Wessels Haga consortium waarmee wij het (ver)nieuwbouwproject van het HagaZiekenhuis in Den Haag hebben gewonnen.

Andere projecten waar ik met trots op terugkijk, zijn onder meer het ontwerp van het Gemini Ziekenhuis in Den Helder. Dit is tot stand gekomen in het consortium Helder Oranje. Een mooi voorbeeld van een Living Building Concept en integrale samenwerking. Een andere leuke samenwerking is het Dutch Hospital Design team. Verder is de "verticale stad" De Rotterdam op de Wilhelminapier in Rotterdam een mooi en doordacht project. Maar ook de scholen voor het Fioretti College in Hillegom en het Liudger College in Drachten noem ik graag.

Ik ben actief in diverse netwerken en organisaties, zoals NLingenieurs (lid commissie Bouw), the Lighthouse club (departement 't Groene Hart), de DGBC en de NAi Circle. Binnen Valstar Simonis ben ik als directeur verantwoordelijk voor communicatie/PR, acquisitie/commercie en P&O. Daarnaast begeleid ik enkele specifieke onderdelen/vestigingen van onze organisatie.

Mijn motto is bijdragen aan duurzame en comfortabele gebouwen blijft mensenwerk!