Bijdragen aan duurzame en comfortabele gebouwen blijft mensenwerk en daar zet ik mij graag voor in!”

Valstar Simonis doet als founding partner van de Dutch Green Building Council (DGBC) en als partner van De Bouwcampus en de TVVL community ‘circulaire installaties’ volop mee in de discussie rondom duurzaam bouwen en de ontwikkeling ervan. Als directeur en adviseur ben ik hier nauw bij betrokken. Het bouwen van comfortabele, gezonde en duurzame gebouwen blijft in mijn ogen mensenwerk. Daar zet ik mij graag voor in. Vanuit een technische achtergrond heb ik mij verder ontwikkeld op het gebied van organisatie & strategie. Daarom hebben nieuwe samenwerkingsvormen (zoals geïntegreerde ontwerpteams, DBM & PPS-contracten) mijn speciale aandacht.

Een mooi voorbeeld is het gerenoveerde hoofdgebouw Atlas van de TU/e dat door Team RSVP (Team V architectuur, Van Rossum, Peutz en Valstar Simonis) integraal ontworpen is naar een BREEAM Outstanding onderwijsgebouw.

Andere projecten waar ik met trots op terugkijk, zijn onder meer het ontwerp van het Gemini Ziekenhuis in Den Helder. Een mooi voorbeeld van een Living Building Concept en integrale samenwerking. Ook de renovatie/uitbreiding van Het Gelders Huis (provinciehuis Gelderland) in Arnhem en het Haga ziekenhuis in Den Haag zijn mooie voorbeelden. Een andere leuke en inspirerende samenwerking is het Dutch Hospital Design team.

Meer recent ben ik betrokken bij de herontwikkeling en uitbreiding van het Erasmus MC Research and Education Accomodation gebied (met o.a. de renovatie van de Medische Faculteit) in Rotterdam. En bij nieuwe (mixed use) gebouwen als CrossOver en The Flow in Amsterdam.

Ik ben actief in diverse netwerken en organisaties, zoals NLingenieurs , the Lighthouse club (departement 't Groene Hart), de DGBC en De Bouwcampus. Binnen Valstar Simonis ben ik als directeur verantwoordelijk voor communicatie/PR en acquisitie/commercie. En probeer ik als ‘meewerkend voorman’ onze organisatie continue in beweging te houden. Dat laatste is wel een kenmerk van mij als persoon, ook privé draag ik bij (door vrijwilligerswerk) aan de ontwikkeling van allerlei organisaties in mijn omgeving. En ik blijf zelf in beweging doordat ik meerdere keren per week hardloop en af en toe aan een lange hardloop- of trailwedstrijd mee doe.