“Het is altijd een gemeenschappelijk doel om gezamenlijk van een project iets moois te maken”

Al sinds 2003 werk ik bij Valstar Simonis. Doorgegroeid van technicus naar Senior Projectmanager. De tijd vliegt als je het werk met plezier doet. Ik streef in ontwerpen altijd naar een praktische, voor gebruikers gemakkelijk en bruikbare oplossingen. Dat achter eenvoudig bruikbare installaties, technisch complexe systemen schuilgaan, is het interessante van ons vak.

Mijn doel is in de ontwerpfase met de opdrachtgever, architecten en adviseurs maar ook tijdens de realisatie met installateurs, als team samen te werken. Iedere partij heeft zijn eigen belang maar het een gemeenschappelijk doel om gezamenlijk van een project iets moois te maken.

De variatie in projecten en het samenwerken in wisselende teams maken het werk afwisselend. De ontwikkelingen in de techniek, de duurzaamheid en steeds veranderende regelgeving zorgen ervoor dat het maken van ontwerpen voor mij boeiend is. Hoe leuk is het om van je hobby je werk te maken en vervolgens je kennis toe te passen en te delen.

Voorbeelden van de variatie in projecten waar ik aan gewerkt heb en bol staan van technische innovaties zijn de renovatie van een van de gebouwen van het Rabobank hoofdkantoor, en van SNS (momenteel Volksbank). Huidige projecten zijn het Collectie Centrum Nederland, de Universiteitsbibliotheek voor de UvA in Amsterdam en Y-towers.