“Je bent met zijn allen verantwoordelijk voor het totale integrale ontwerp en de maakbaarheid (bouwkundig en installatietechnisch)”

In een periode van 25 jaar ben ik bij Valstar Simonis doorgegroeid van technicus elektrotechniek tot integraal adviseur technische installaties. Met projectervaring uiteenlopend van woonhuizen tot aan de meest complexe gebouwen als theaters en ziekenhuizen.

Na de hogere technische school met afstudeerrichting Elektrische energietechniek ben ik mij gaan verbreden qua kennis met opleidingen in klimaat- en sanitaire installaties, projectmanagement en duurzaamheid. Naast mijn werk voor Valstar Simonis zet ik mij in als ambassadeur van de Museon Corporate Ambassadors Club, ben ik lid van de Vastgoedsociëteit Haaglanden en als vrijwilliger van ijshockeyvereniging Hijs Hokij.

“Een project doe je niet alleen, maar samen“

Bij het bedenken en bepalen van de juiste installatieconcepten voor ieder gebouw en iedere opdrachtgever bekijk ik dit integraal, dus ook met de overige disciplines, het gebruik in de toekomst en niet geheel onbelangrijk de gebruikers zelf. Vanaf het begin van het ontwerpproces zijn duurzaamheid en circulariteit natuurlijk een integraal onderdeel. Door gezamenlijk te komen tot een optimaal en efficiënt totaalontwerp voor de exploitatiefase, maak ik het vaak mogelijk de omvang en/of de capaciteiten van de technische installaties te reduceren.

“Waarom voorzien in een ingewikkelde technische  installatie als het ook eenvoudig ‘bouwkundig’ kan”

Wanneer ik met actieve en integraal denkende ontwerpteams samenwerk, maar ook als ik mijn kennis kan delen met anderen van jong tot oud, ben ik het meest in mijn element. Op dit moment ben ik betrokken bij vele grote en complexe woningbouwprojecten in onder andere Amsterdam, Den Haag, Haarlem, Leiden en Rotterdam.  Daarnaast adviseer ik ook opdrachtgevers in de utiliteitsbouw van parkeergarages en kantoorgebouwen tot aan specialistische ziekenhuizen.