“Het ontwerpen van gebouwen is een creatief vak waarbij goede communicatie, het over de grenzen van je eigen vakgebied heen kunnen kijken en het denken in oplossingen in plaats van problemen essentieel zijn”

Mijn opleiding heb ik genoten aan de TU Delft bij de faculteit Werktuigbouwkunde (sectie koudetechniek & klimaatregeling). Ik heb inmiddels ruim 24 jaar ervaring in de installatieadvieswereld en werk ruim 13 jaar met veel plezier als adviseur bij Valstar Simonis.

Als adviseur ben ik betrokken bij nieuwbouw- en renovatieprojecten in complexe utiliteitsbouw en uitdagende onderzoeksprojecten. Ik vind complexe en vernieuwende vraagstukken boeiend en uitdagend.  Recente projecten waaraan ik met veel plezier heb gewerkt zijn de nieuwbouw van het TNW-gebouw voor de TU Delft en de PPS-samenwerking met BAM Bouw en Techniek voor de renovatie van het oude VROM-gebouw in Den Haag. Een van mijn huidige projecten is de renovatie van de Faculteitstoren en omliggende onderwijsgebouwen van het Erasmus MC (Eread). Boeiend en uitdagend werk, waarbij ik mij inzet om meerwaarde te creëren op het gebied van gebouwgebonden installaties.

Hiernaast ben ik actief lid van de TVVL (Nederlandse Technische Vereniging voor Installaties in Gebouwen) waarbij ik mij momenteel inzet bij de community Circulaire Installaties. Ik denk dat circulariteit een belangrijk aspect is bij het ontwerpen van gebouwgebonden installaties en wat in de toekomst alleen maar belangrijker zal gaan worden.