“Ik vind het leuk om de installatiewereld te begeleiden naar het digitale tijdperk”

Sinds 2019 ben ik werkzaam bij Valstar Simonis in de functie van BIM-Coördinator. Mijn kennis en ervaring heb ik in de afgelopen acht jaren bij twee grote aannemers en een architectenkantoor in Oostenrijk opgebouwd. Sinds 2018 heb ik mij gevestigd in Nederland.

Tijdens mijn loopbaan heb ik mij toegelegd op het integrale ontwerp met intensieve toepassing van BIM-software. Het is een mooie uitdaging om in nauwe samenwerking met architecten en constructeurs, een slim, efficiënt en duurzaam installatieontwerp in het totaalontwerp om te zetten. Het gebruik van BIM-software biedt een groot voordeel om alle beschikbare informatie te verwerken en eventuele onduidelijkheden in het ontwerp snel te signaleren en op te lossen. Dit zorgt voor een snellere en efficiëntere uitvoering.

Voor de toekomst wordt het steeds belangrijker om, op basis van de juiste informatie, een goed model te ontwerpen. Want met een krachtige BIM-model kunnen onze opdrachtgevers hun gebouwen op een efficiënte wijze, en door de hele lifecycle heen, optimaal gebruiken en onderhouden. Daarom ben ik blij om daarmee aan te slag te gaan en de installatiewereld te begeleiden naar het digitale tijdperk.

Voor wat betreft mijn persoonlijk achtergrond; ik heb werktuigbouwkunde en bouwkunde gestudeerd in Wenen. Nadat ik afgestudeerd was heb ik bij verschillende projecten (kantoorgebouwen, winkelcentra, ziekenhuizen en industriële gebouwen) als ontwerper en projectleider in de ontwerp- en uitvoeringfase gewerkt.

Bij Valstar Simonis ben ik betrokken bij de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam en bij verschillende projecten voor wat betreft de begeleiding en coördinatie van BIM-modellen.